S&P Global açıkladı, İsrail-Hamas savaşı Türkiye turizmini nasıl etkileyecek

S&P Global açıkladı, İsrail-Hamas savaşı Türkiye turizmini nasıl etkileyecek

S&P Global, İsrail-Hamas savaşından Ortadoğu ve Kuzey Afrika turizminin darbe almasının büyük olasılık olduğunu, Türkiye'ye etkisinin ise minimum olacağını açıkladı.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme Kuruluşu S&P Global, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın, korkunç can kayıpları ve altyapıya verilen maliyetli hasarın ötesinde, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki (MENA) diğer ekonomiler üzerinde de yansımaları olacağını bildirdi.

S&P Global'in konu ile ilgili raporunda, Turizm sektörüne odaklanıldığında, Lübnan, Mısır ve Ürdün'ün GSYH büyümesini engelleyerek ve dış konumlarını zayıflatarak en fazla zarar görebileceklerin öngörüldü. Raporda, "Ancak bu, uluslararası bağışçılardan gelecek potansiyel destekle bir miktar hafifletilebilir." denildi.

Kurum, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), Türkiye ve Irak için turizm akışı üzerindeki etkinin mevcut temel senaryolarında önemli olmasının pek olası olmadığı belirtildi.

S&P Global, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), iptal edilen otel rezervasyonları ve etkinliklerden bir dereceye kadar etkilenebilecek geniş ve çeşitli turizm endüstrilerine sahip olduğuna dikkat çekerek, "Ancak çeşitli nedenlerden dolayı şimdilik düşüşün kayda değer olmasını beklemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Raporda, "Türkiye'nin coğrafi olarak çatışmadan diğer ülkelere göre daha uzak olması nedeniyle etkisinin minimum düzeyde olacağını düşünüyoruz." denildi.

S&P Global, bu gelişmelerin çatışmanın ne kadar süreceği ve daha geniş bölgeye yayılıp yayılmayacağına bağlı olacağını ifade etti.

İlgili Haberler