SPK Başkanlığı'na atama

SPK Başkanlığı'na atama

Cumhurbaşkanı Erdoğan SPK Başkanlığı'na İbrahim Ömer Gönül'ü atadı

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İbrahim Ömer Gönül atandı.

Atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, "Sermaye Piyasa Kurulu başkanlığına İbrahim Ömer Gönül, başkan vekilliğine üye Mutalip Ünal, üyeliğine Yusuf Sünbül 632 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 119'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2,3 ve 7'nci maddeleri gereğince atanmıştır" ifadesi yer aldı.

İbrahim Ömer Gönül kimdir

Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun yerine atanan ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün oğlu olan  İbrahim Ömer Gönül, 1973 yılında Ankara’da doğdu. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisansını Atılım Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. İş hayatına Şekerbank T.A.Ş.’de başlamış olup Fon Yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak çalıştı. 2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulunda göreve başlayarak Kurumsal Yatırımcılar Dairesinde görev yapmıştır. Daha sonra Personel Müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2014 yılında Kurul Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, bu görevine devam ederken 18 Nisan 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

>> Altın Dönüşümlü TL Mevduat sistemi nedir

İkinci elde en çok satılan araç markaları

İkinci elde en çok satılan araç markaları

Türkiye 2. el online pazarda ocakta en çok satılan otomotiv markaları sırasıyla Volkswagen, Renault ve Fiat oldu.

Konut fiyatları en fazla artan 10 bölge

Konut fiyatları en fazla artan 10 bölge

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Kasım ayına ilişkin konut fiyat endeksine göre konut fiyatları en fazla yükselen 10 bölge şöyle sıralandı.

Boğa Piyasası Nedir, Ayı Piyasası Nedir, İsimleri Nereden Gelir

Boğa Piyasası Nedir, Ayı Piyasası Nedir, İsimleri Nereden Gelir

Piyasalarda sık sık ifade edilen "boğa piyasası ve ayı piyasası"nın anlamı nedir? Bu piyasalara neden bu isimler verilmiştir?..