Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor

Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor

Trabzonspor, Süper Lig'in 35. haftasında Antalyasporspor ile 2-2 berabere kaldı ve ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

A+A-

Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer, ligin 35. haftasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı ve şampiyonluğa ulaştı.
Bordo-mavili takım, bugün şampiyon olması halinde geçen sezon 10 Kasım 2021 tarihinde göreve getirilen başarılı hoca ile 37 sezonluk hasreti 535 günde sonlandırmış oldu. Karadeniz devi, Avcı yönetiminde 67 karşılaşmada 41 galibiyet, 21 beraberlik alırken, sadece 5 mağlubiyet yaşadı. Trabzon'daki tarihi anlara ve kutlamalara tanıklık etmek isteyen taraftarlar kente akın etti. Hava yolu şirketlerinin günlük ek sefer sayısını 42’ye çıkardığı, otobüsler ve özel araçlarıyla gelenlerle birlikte nüfusu katlanan kentte artan yoğunluk üzerine şampiyonluk kutlamaları da iki alana ayrıldı.

Atatürk Meydanı ile Trabzonspor’un daha önce şampiyonluklarını yaşadığı millet bahçesine dönüştürülen Hüseyin Avni Aker Stadyumu da kutlama alanı olarak belirlendi. İki alana kurulacak dev ekranlarla maç ve müzik yayını yapıldı.
816 bin nüfusa sahip Trabzon'un nüfusunun yaklaşan Ramazan Bayramı tatili, çay hasadı ve şampiyonluk kutlamaları için kente gelenlerle birlikte 1,5 milyonu geçti.


İlgili Haberler