Sürekli ertelenen Togg için teslimat tarihleri netleşti

Sürekli ertelenen Togg için teslimat tarihleri netleşti

Togg CEO’su Gürcan Karakaş Togg araçların Nisan sonu itibarıyla teslimatlarına başlanacağını açıkladı.

A+A-

TOGG’da kamu görevlilerine yapılan teslimatların ardından gözler çekiliş sonucu T10X modelini satın almaya hak kazanan kullanıcılara yapılacak teslimatlara çevrilmişti. Ancak, nisan ayı ortasında teslim edilmesi planlanan otomobillerin teslimatı henüz gerçekleşmemişti. Hürriyet'in haberine göre yaşanan gecikme çekilişte ilk sırada çıkan kullanıcılar tarafından sosyal medyada da gündeme getirilmişti. Biz de bu gelişmelerin ardından gecikmenin nedenini Gemlik’teki Siro batarya fabrikasının temel atma töreninde bir araya geldiğimiz Togg CEO’su Gürcan Karakaş’a sorduk. Karakaş, özetle şunları söyledi:

“Şu ana kadar ne söylediysek yaptık. Ne pandemi ne çip krizi ne de bölgesel krizler planlarımıza engel oldu. Biz mart ayı sonunda üretime başlamış ve ‘nisan ayı sonunda perakende kullanıcılara yönelik teslimatlara başlayacağız’ ifadesini kullanmıştık. Bu sözümüz halen geçerli. Yeni bir üretici olarak hiçbir şekilde kaliteden, kullanıcı beklentilerinden ödün vermeyen bir akıllı cihazla pazara girmek istiyoruz. Amacımız bu. Özellikle yazılım boyutu. Biz de yolun başındayız. Tüm bunları optimize ederek, güncelleyerek başlıyoruz. İlk siparişi 27 Aralık 2019’da Cumhurbaşkanımız verdi. İlk teslimatı Cumhurbaşkanımıza yaptık. DMO üzerinden devletin ihtiyacı olan araçlarla ilgili bir satın alma yapıldı. Dolayısıyla sipariş verildi. 2023 yılı için bu 500 adetlik sipariş, ilk etapta teslim edilecek.

'Yetiştirebilseydik verecektik'

Biz ilk siparişi verenlerden başlayarak araçların teslimatını yapıyoruz. Bir iki gün içerisinde duyarsınız. Yetiştirebilseydik bayramdan önce verecektik. Halen daha nisan sonu itibarıyla başlayacağımız sözümüzün içerisinde gerçekten o iyileştirmelere yönelik, optimizasyonlara yönelik yani aracın kendisinden ziyade yazılım tarafına yönelik çalışmalarımız vardı. Öyle olunca da biz hâlâ sözümüzde sabitiz. Bir gecikme var mı? Göreceli olarak öyle yorumlanabilir. Söylemesek belki daha iyiydi. Çünkü bayram şekeri mantığında üç-beş araçlık bir şey yapabilir miyiz diye düşündük. Nihayetinde biz nisan sonu itibarıyla buna başlıyoruz.

'Gecikme olarak görmüyorum'

Ben bunu gecikme olarak görmüyorum. Nisan-mayıs olarak görüyoruz. İlk numaralardaki bir kullanıcı nisan ayında teslim alabilirim yorumu yapabilir. Kısa süre içerisinde araçların siparişlerini, konfügürasyonlarını, kullanıcıların istediği donanımda siparişleri aldık. Ona göre imalatını gerçekleştirdik. Bunların hepsi zaman alan şeyler. Hazır ürettiğimiz bir şeyi raftan indirip hadi satalım şeklinde çalışmıyoruz. Bayi organizasyonumuz da yok. Bu kapsamda, zaten nisan sonu itibarıyla ilk teslimatlara başlıyoruz ve devam eden aylarda çekilişle Togg sahibi olmaya hak kazanan kullanıcılara Teslimat dönemine göre siparişlerini teslim edeceğiz.”

İlgili Haberler