Syriza kongre'ye gidiyor

Syriza kongre'ye gidiyor

Yunanistan'da hükumetin dağılabileceğine dair ilk işaretler geliyor

A+A-

Yunanistan'ın iktidardaki partisi Syriza dün, Eylül ayında parti kongresinin olağanüstü olarak toplanmasına karar aldı. Yunanistan'ın  uluslararası kreditörlerle yürüttüğü görüşmelerin sonuçlarından memnun olmayan parti içi aşırı solcuların muhalif sesleri karşısında böyle bir karar alındı.

Syriza'nın 200 üyeli merkezi komitesi, parti kongresinin acil olarak toplanmasını öngören tasarıya ise karşı oy kullandı ki aksi yöndeki karar 86 milyar euroluk kurtarma paketine yönelik görüşmelere zarar verebilirdi
Ancak gergin atmosfer, partinin bölünmesinin kaçınılmaz olduğuna işaret ediyor. Bunun gerçekleşmesi halinde koalsiyon hükümeti ciddi güç kaybı yaşayarak erken seçime gitmek zorunda kalabilir.  Syriza'nın sol platform grubu lideri Panagitois Lafazanis, "Ülkede demokrasi yok, eğer sistemimize illa bir isim koymak gerekirse en doğrusu -euro diktatörlüğü- olacaktır." dedi.  


Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.