Tahvili bırak, hisse senetlerine bak!

Tahvili bırak, hisse senetlerine bak!

Barclays stratejistleri tahvil yerine hisse senetlerinin daha cazip olduğuna işaret etti.

A+A-

Barclays stratejistleri, 2024'te "yumuşak" bir ekonomik iniş öngörerek tahvil yerine hisse senetlerinin daha cazip olduğuna işaret etti.

Ajay Rajadhyaksha liderliğindeki ekip, sabit getirili varlıklar yerine küresel hisse senetlerinde 'ağırlık artır' tavsiyesi verdi. Stratejistler gelecek yıl hem ABD'de hem de Avrupa'da "orta ila yüksek tek haneli getiriler" beklediklerini söyledi.

Pimco ve yakın zamanda yapılan Bank of America fon yöneticisi anketi, yatırımcıların küresel mali krizden bu yana tahvillere yönelik en olumluya döndüğünü gösterdi. ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirisi, para piyasalarının Fed'in daha fazla faiz artırımı olasılığını ve 2024 ortasına kadar gevşeme pozisyonunu neredeyse tamamen fiyatlaması nedeniyle bir aydan kısa bir sürede yaklaşık 50 baz puan düştü.

Rajadhyaksha'nın ekibi aynı fikirde değil. Notta "Ekonominin önümüzdeki aylarda kötümser büyüme beklentilerinin yukarı yönlü olmasıyla sürpriz yapması nedeniyle ABD Hazine tahvil getirilerinin zirveden bu yana yaşanan düşüşün bir kısmını tersine çevirmesi muhtemel. Hisse senetlerinin bu döngüde oldukça iyi bir dipten yararlanacağını ve kısa vadeli kazanç hayal kırıklıklarını atlatacağını düşünüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler