Tayland; Google, Tesla ve Microsoft'tan 5 milyar dolar yatırım bekliyor

Tayland; Google, Tesla ve Microsoft'tan 5 milyar dolar yatırım bekliyor

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Tayland'ın Tesla, Google ve Microsoft'tan 5 milyar dolar yatırım beklediğini söyledi.

A+A-

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin Pazar günü yaptığı açıklamada ülkenin Tesla, Google ve Microsoft'tan en az 5 milyar dolar yatırım almayı beklediğini söyledi.

Thavisin "Tesla bir elektrikli araç üretim tesisi, Microsoft ve Google ise veri merkezi arayışında olacaklar" dedi ve 5 milyar doların birleşik bir yatırım mı yoksa her bir şirket tarafından ayrı ayrı mı yapılmasının beklendiğini detaylandırmadı.

Srettha, New York'taki BM Genel Kurulu'na katıldıktan sonra Bangkok'ta gazetecilere konuştu ve bu hafta başında şirket yöneticileriyle de görüşmelerde bulundu.

Yeni yabancı yatırımlar, zayıflayan ihracat nedeniyle bu yıl daha önce öngörülenden daha az, %2,8 oranında büyümesi beklenen Tayland'ın zayıflayan ekonomisini canlandırabilir.

Srettha geçtiğimiz hafta Tesla CEO'su Elon Musk ile elektrikli araç sektörü hakkında konuştu.

Asya'nın dördüncü en büyük otomobil montaj merkezi olan Tayland, bölgesel bir otomobil merkezi olarak kalabilmek için elektrikli araç ve batarya üreticilerine teşvikler ve yerel elektrikli araç alıcılarına vergi indirimleri sunuyor.

Bu haber toplam 1073 defa okunmuştur
İlgili Haberler