Taylor Swift'in turne filmi ön bilet satışlarında 100 milyon doları aştı

Taylor Swift'in turne filmi ön bilet satışlarında 100 milyon doları aştı

Taylor Swift'in Eras Tour konser filmi sinemalarda gösterime girmeden bir hafta önce gişe rekortmeni oldu.

A+A-

Taylor Swift'in filminin dağıtımcısı AMC, küresel ön bilet satışlarının 100 milyon doları (82 milyon sterlin) aştığını belirterek, "ilk duyurulduğu andan itibaren talep inanılmazdı" dedi.

Firma, filmin bir günlük en yüksek satış rekorunu kırmasının 24 saatten az sürdüğünü söylüyor.

Bu da onu Justin Bieber'ın Never Say Never filmini geride bırakarak tarihteki en kârlı konser filmi yapıyor.

Kanadalı şarkıcının belgesel görüntülerini canlı performansla harmanladığı filmi 2011 yılında 99 milyon dolar (81 milyon sterlin) hasılat elde etti.

Swift'in 2024'ün sonlarına kadar devam etmesi planlanan küresel turnesi de tarihin en büyüğü olma yolunda ilerliyor.

Stadyum bilet satışları 1.4 milyar dolara ulaşabilir ve bu da şu anda Elton John'un veda turnesi için elinde tuttuğu rekoru kırabilir.

Eras turnesinin filmi önümüzdeki Cuma günü 100'den fazla ülkede sinemalarda gösterime girecek.

Analistler, ön bilet satışlarına ek olarak, filmin açılış haftası sonunda Kuzey Amerika'da 100 milyon dolar daha gişe hasılatı elde edebileceğini tahmin ediyor.

Aralarında Barbie, The Super Mario Bros. Movie ve Spider-Man: Across the Spider-Verse'ün de bulunduğu beş film bu yıl Kuzey Amerika'daki ilk gösterimlerinde 100 milyon dolardan fazla hasılat elde etti.

AMC ayrıca Beyonce'nin Aralık ayında vizyona girecek olan Renaissance turnesinin filmini de dağıtıyor.

Geçtiğimiz yıl Swift, ABD single listesinin ilk 10 sırasının her yerinde şarkısı bulunan tarihteki ilk sanatçı oldu.

Eylül 2021'de aynı anda ilk 10'a giren dokuz single ile bir önceki rekoru elinde bulunduran Drake'i geride bıraktı. Beatles daha önce 1964 yılında ilk 10'da sekiz single ile rekoru elinde tutuyordu.

Ağustos ayında Spotify, Swift'in bir rekor daha kırarak yayın platformu tarihinde aylık 100 milyon dinleyiciye ulaşan ilk kadın sanatçı olduğunu açıkladı.

Haber, Temmuz ayında yeniden kaydedilen üçüncü albümü Speak Now'ın (Taylor's Version) ABD ve İngiltere listelerinde zirveye yerleşmesinin ardından geldi.

Swift bu ayın sonlarına doğru yeniden kaydedilmiş yeni albümü 1989'u (Taylor's Version) yayınlayacak. Daha önceki albümlerini yeniden kaydediyor çünkü bu sayede şarkıların orijinal kayıtlarına sahip olabilecek.

İlgili Haberler