Tayvan'daki 7.2 büyüklüğündeki deprem Asya borsalarını vurdu

Tayvan'daki 7.2 büyüklüğündeki deprem Asya borsalarını vurdu

Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

A+A-

Asya hisseleri, ABD getirilerinin dört ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretmesiyle Çarşamba günü Wall Street'i aşağı yönlü takip ederken, Tayvan'da meydana gelen güçlü bir deprem, hayati önem taşıyan çip üretim endüstrisinde olası aksaklıklara ilişkin endişeleri artırdı.

Piyasalar ayrıca, ABD verileri ve günün ilerleyen saatlerinde dünyanın en güçlü merkez bankacısının ortaya çıkması öncesinde daha yavaş faiz indirimi riskini düşünüyor. Petrol yükselişini sürdürürken, altın fiyatları yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

MSCI'nın Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinden oluşan en geniş endeksi %0,7 düştü. Japonya'nın Nikkei ilk çeyrekteki %20'lik gişe rekorları kıran rallinin ardından %1 düştü.

Tayvan hisseleri 7,2 büyüklüğündeki güçlü bir depremin başkent Taipei'yi sarsması ve güney Japonya ve Filipinler adaları için tsunami uyarısına yol açmasının ardından %0,8 değer kaybetti.

Çip devi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (.TSMC) hisseleri, şirketin depremin ardından bazı tesislerin tahliye edildiğini açıklamasının ardından %1,4 düştü.

Çin'in mavi çip endeksi, %0,3 gerilerken, Hong Kong'un Hang Seng endeksi özel bir anketin hizmet sektöründeki genişlemenin Mart ayında hız kazandığını göstermesine rağmen %0,6 düştü.

Wall Street'te, imalat sektöründeki beklenmedik genişleme ve işgücü piyasasındaki yavaş gevşeme de dahil olmak üzere son zamanlarda ABD'den gelen güçlü ekonomik veriler, Fed'in bu yıl ve gelecek yıl uygulayacağı gevşeme miktarına ilişkin şüpheleri artırdı.

Salı günü iki Fed politika yapıcısı, ABD faiz oranlarını bu yıl üç kez düşürmenin "makul" olacağını düşündüklerini söyledi, ancak piyasalar sadece yaklaşık 69 baz puan gevşeme öngörüyor.

Altı aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Altı aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Altı aracı kurum Çimsa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladıKaynak: Beş aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

9 aracı kurum Tüpraş - TUPRS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

9 aracı kurum Tüpraş - TUPRS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Dokuz aracı kurum yayınladıkları raporlarında Tüpraş (TUPRS) için hedef fiyatlarını revize ederken, tavsiyelerini de paylaştı.

Beş aracı kurum Petkim - PETKM için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Beş aracı kurum Petkim - PETKM için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Beş aracı kurum yayınladıkları raporlarında Petkim (PETKM) için hedef fiyatlarını revize ederken, tavsiyelerini de paylaştı.

İlgili Haberler