Tesla modellerinde yeniden indirime gitti

Tesla modellerinde yeniden indirime gitti

Dünyanın en zengini olma ünvanını geri alan Elon Musk'ın şirketi Tesla araçlarda yeniden indirime gitti

A+A-

Tesla, ekonomik belirsizlik, artan rekabet ve ana dayanak modelinin yaklaşan yeniden tasarımı nedeniyle alıcıları ikna etmek için halihazırda üretilmiş bazı yeni Model 3 elektrikli otomobillerde indirimleri iki katına çıkardı ve Model Y ile ABD envanterindeki bazı modellerde indirimlere gitti.

Tesla'nın web sitesine göre, Model 3 varyantı 42.060 $ olarak fiyatlandırıldı ve yeni sipariş edilen araçların fiyatında 2.680 $ indirim yapıldı. Bu, iki haftadan kısa bir süre önce Model 3 otomobillerinde sunulan 1.300 dolarlık indirimin iki katı.

Tesla ayrıca bazı Model Y'lerde her biri yaklaşık 600 dolar olan indirimleri yeniden başlattı. Tesla, bazı yüksek fiyatlı Model X ve Model S araçlarında sırasıyla 6.330 ve 5.000 dolarlık daha yüksek indirimler yaptı.

Analistler, ekonomik sıkıntılar, artan rekabet ve artan üretimle karşı karşıya kalan Tesla'nın bu yıl birçok ülkede araç fiyatlarını agresif bir şekilde düşürdüğünü ve geleneksel otomobil üreticilerinin envanteri temizlemek için teşvik sunma taktiğine başvurduğunu söyledi.

Tesla, Model 3'ün yenilenmiş bir versiyonunu bu yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve Model Y'lerinden bazılarını, Autopilot kısmen otomatik sürüş sistemi için yeni donanımla göndermeye başladı.

Tesla CEO'su Elon Musk bu ay hissedarlara yaptığı açıklamada, şirketin ilk kez reklam vermeyi deneyeceğini söylemişti. Musk ayrıca Tesla'nın önümüzdeki 12 ay boyunca zor olacağını söylediği küresel ekonomiye karşı bağışıklığı olmadığı konusunda uyardı.

İlgili Haberler