Tesla yeni fabrikayı nereye kuracak? Arabistan'a mı Türkiye'ye mi?

Tesla yeni fabrikayı nereye kuracak? Arabistan'a mı Türkiye'ye mi?

Suudi Arabistan, Tesla ile elektrikli araç üretim tesisi kurma konusunda görüşmelere başladı. Haber Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Tesla CEO'su Elon Musk'tan Türkiye'de bir araç fabrikası kurmasını istemesinden birkaç saat sonra geldi.

A+A-

Suudi Arabistan'ın elektrikli araç üretim tesisi kurmak için Tesla ile ilk görüşmeleri yaptığı bildirildi. Wall Street Journal'ın konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Tesla krallıkta bir üretim tesisi kurmak istiyor.

Haberde Suudi Arabistan'ın Tesla'ya, şirketin elektrikli araçları için ihtiyaç duyduğu belirli miktarlardaki metal ve mineralleri Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin de aralarında bulunduğu ülkelerden satın alma hakkı da teklif ettiği belirtiliyor.

Haber, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Tesla CEO'su Elon Musk'tan Türkiye'de bir araç fabrikası kurmasını istemesinden birkaç saat sonra geldi.

X sosyal medya platformunda yaptığı bir paylaşımla haberi yalanlarken, Suudi Arabistan'ın egemen fonu Kamu Yatırım Fonu yorum yapmayı reddetti.

İlgili Haberler