Tether güven tazeledi en az riskli varlığa dönüş yolunda

Tether güven tazeledi en az riskli varlığa dönüş yolunda

Dijital stabilcoin tether, kripto dünyasının "en az riskli" varlığı unvanı için yarışı kazanıyor.

A+A-

Bölgesel bir ABD bankacılık krizi genişledikçe ve kripto firmaları üzerindeki düzenleyici baskı derinleştikçe, kripto piyasalarındaki yatırımlar nispeten güvenli olarak algılanan token ve coinlere kayıyor.

Tether halihazırda sabit coinler (dolar gibi bir fiat varlığa sabitlenmiş dijital tokenler) arasında en iyi performansa sahip ve Mart ayından bu yana piyasa değerinin yükseldiğini gördü.

Değeri, bir önbellek dolar karşısında 1'e 1'lik bir sabitleme ve yaklaşık 85 milyar token'lık bir arz sınırı ile sabitlendi. Coin'e olan talep o kadar güçlü ki Nisan ortasından bu yana 1'in üzerinde seyrediyor ve geçen hafta 1,002'ye ulaştı.

Oslo merkezli AKJ küresel aracılık şirketinin kurucusu ve dijital varlık uzmanı Anders Kvamme Jensen, "Bankacılık krizi 'hiper-bitcoinleşmeyi' körüklüyor - doların değersiz olacağı kaçınılmaz son" dedi.

Jensen, bunun bitcoin ve ether gibi en iyi kripto para birimlerine kaçışı teşvik ettiğini söyledi.

Bu arada, tether gibi sabitlenmiş sabit coinler daha çok bir değer deposu ve kripto para birimleri arasındaki transferleri kolaylaştırmak için bir araç olarak görülüyor ve aynı zamanda türev işlemler için teminat olarak hizmet ediyor.

Dijital varlık veri sağlayıcısı Kaiko'da araştırma analisti olan Conor Ryder, tether'in priminin hem peg'e hem de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından algılanan güvenliğine duyulan güveni yansıttığını söylüyor.

Tether, Bitfinex kripto para borsasının da sahibi olan İngiliz Virgin Adaları'nda kayıtlı bir şirket olan iFinex'e ait.

Boston merkezli Circle tarafından yönetilen Tether'in ana rakibi USDC, çökmüş Silikon Vadisi Bankası'na maruz kaldığının ortaya çıkması ve SEC'in fintech ve kripto firmalarını incelemesi nedeniyle zarar gördü.

Bir diğer büyük stablecoin olan BUSD ya da Binance USD token, ABD'li düzenleyicilerin varlığı kayıt dışı bir menkul kıymet olarak etiketlemesinin ardından geliştiricilerinin yeni token çıkarmayı durduracaklarını açıklamasından bu yana düşüş yaşadı.

DAI tokenı, diğer sabit coinleri ve kripto para birimlerini içeren rezervlere olan alışılmadık bağlılığı nedeniyle batağa saplandı.

Jensen konuyla ilgili "Tether daha az ABD odaklı olarak görülüyor, bu da daha düşük düzenleme riski anlamına geliyor. Tether ve bitcoin satın almak aslında ABD sistemine karşı bir oy kullanmak anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

CoinMarketCap'in 23.891 token içeren veri tabanında tether, 82 milyar dolarlık piyasa değeri ve %6,83'lük payıyla 3 numaraya yükseldi.

İlgili Haberler