TMO, hububat ve bakliyat satışını sürdürecek

TMO, hububat ve bakliyat satışını sürdürecek

TMO, Ocak ayında da hububat ve bakliyat satışlarına devam edeceğini açıkladı.

A+A-

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2022 yılı Ocak ayında da hububat ve bakliyat satışlarına devam edileceğini bildirdi.

TMO'dan yapılan açıklamada, Kurumun hasat başından bu yana kuraklık başta olmak üzere gerek iç gerekse dış piyasadaki gelişmeleri yakından takip ettiği, gereken tedbirleri ivedilikle hayata geçirdiği belirtildi.

Bu kapsamda öncelikle artan hammadde fiyatlarının et, süt ve yem üreticilerimizin maliyetleri üzerindeki olumsuz etkisini hafifletmek üzere Temmuz ayından itibaren Yem Regülasyon Çalışması kapsamında satışlara başlandığı, Eylül ayı itibariyle de Un Regülasyon Çalışması kapsamında un sektörüne yönelik ekmeklik buğday satışlarına başlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Un Regülasyon Çalışması ile TMO stoklarındaki ekmeklik buğdayın, un fiyatlarını makul seviyede tutacak şekilde taahhütname karşılığında satışı yapılmakta böylece ekmeğin hammaddesi olan unun uygun fiyatlarla fırıncı esnafımıza ulaşması sağlanmaktadır.

2022 yılı Ocak ayında da hububat ve bakliyat satışlarına devam edilecek olup bu kapsamda;

Kuruluşumuzca arpa satışlarımız 2.550 TL/Ton fiyatla, peşin bedel mukabili olarak BESİCİ VE YETİŞTİRİCİLERİMİZE,

Ekmeklik Buğday satışlarımız 3.275–3.225 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak UN FABRİKALARINA VE BULGUR FABRİKALARINA,

Makarnalık Buğday satışlarımız 3.950-3.900 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak BULGUR FABRİKALARINA.

Mısır satışlarımız 2.950 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak KANATLI HAYVAN BESİCİ YETİŞTİRİCİLERİNE (BEYAZ ET, YUMURTA VS.) VE BÜYÜKBAŞ YETİŞTİRİCİLERİNE (24 AYDAN BÜYÜK DİŞİ BÜYÜKBAŞ) yönelik satış yapılacaktır.

Arpa, Buğday ve Mısır satışlarımız için başvurular 03 Ocak - 12 Ocak 2022 (dahil) tarihleri arasında alınacaktır.

Liman işyerlerimizden besici ve yetiştiricilerimize yapılacak arpa satışları “ELEKTRONİK SATIŞ PLATFORMU” üzerinden, iç merkezlerdeki arpa satışlarımız için ise TMO BAŞMÜDÜRLÜKLERİ/ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ vasıtasıyla yapılacaktır.

Mısır stoklarına tüm başvurular TMO ELEKTRONİK SATIŞ PLATFORMU üzerinden yapılabilecektir.

Buğday satışlarımıza ise ağırlıklı olarak “ELEKTRONİK SATIŞ PLATFORMU” üzerinden başvuru alınacaktır.

Un fabrikaları fiyat taahhütlerini başvuru süresi içerisinde (03 Ocak – 12 Ocak 2022 (dahil) saat 17.00’a kadar) TMO Elektronik Satış Platformu üzerinden yapacaktır.

Ocak ayında satışı yapılan stoklar için para yatırma süresi 26 Ocak 2022(dahil) tarihinde sona erecektir.

Ocak ayında tahsis yapılan başvuru sahiplerinden 26 Ocak 2022 (dahil) tarihine kadar parasını yatırmış olanlara Ocak ayı fiyatlarıyla 18 Şubat 2022 (dahil) tarihine kadar teslimat yapılabilecektir.
Aralık ayı buğday tahsisleri için parasını yatırmış olanların teslimatlarına 31 Ocak 2022’ye (dahil) kadar Aralık ayı fiyatlarıyla,
Kasım ayı arpa ve mısır tahsisleri için parasını yatırmış olanların teslimatlarına Kasım ayı fiyatlarıyla 31 Ocak 2022 (dahil) tarihine kadar devam edilecektir.

TMO tarafından iç ve dış piyasalar dikkatle ve güncel olarak takip edilmektedir. Stoklarımızın takviye edilerek piyasaya ürün arzımızın yeni hasada kadar kesintisiz devam etmesi için gerekli planlama yapılmış olup ayrıca tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızla işbirliği içinde ihtiyaç duyulması halinde her türlü tedbir alınacaktır."