Troller artık rahatsız edemeyecek

Troller artık rahatsız edemeyecek

Twitter, sosyal ağda huzursuzluk çıkaran ve başkalarını rahatsız eden kullanıcılara karşı önlem almaya hazırlanıyor.

A+A-

Twitter, sosyal ağda huzursuzluk çıkaran ve başkalarını rahatsız eden kullanıcılara karşı önlem almaya hazırlanıyor. Twitter, sorunu kesin olarak çözmek için Güven ve Güvenlik Kurulu'nu kuruyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni CEO'nun paylaştığı bir tweet, troll'lere kurban olmaktan kurtulamamıştı. Chip'in haberine göre, Twitter'ın Güvenlik Kurulu, dünya çapında 40 farklı kuruluşun sorumlularından oluşuyor. Bu sorumluların, firmanın güvenlik ürünleri, ilkeleri ve programlarıyla ilgili aktif biçimde çalışacakları söyleniyor.

Kuruluşlar Childnet'ten Dangerous Speech Project ve Feminist Frequency'ye geniş bir yelpazeye yayılıyor. Grubun bir araya gelip ürün geliştirme ve fikirler üzerinde geri bildirimler sağlayacakları belirtiliyor.

Bu ortaklığın tam olarak nasıl işleyeceği ve Twitter'ın bu işi büyütüp büyütmeyeceği, şimdilik belli değil. Ancak Twitter'ın İngiltere bölümünün başındaki Nick Pickles, The Guardian'a yaptığı açıklamada "Günlük tartışmalarda" tacizi engellemek üzere "düzenli ve tutarlı önlemler alacaklarını" söyledi.

Öte yandan, sözkonusu kurulun, Twitter'ı nasıl ve ne kadar etkileyeceği, sosyal ağ kullanıcıları arasında merak konusu oldu.

Troll nedir?

Troll kelimesi, Türkçe anlamı “zarf atmak” “yem atmak” olan İngilizce Trolling kelimesinden geliyor. Troller, forum gibi bulundukları sanal ortamlarda can sıkıcı, kızdıran, düzgün bir ortamı bozan, tepki toplayan veya tüm grubu hedef alan, aşağılayıcı ve küçük düşürücü bir mesajı iyiniyetle sorulmuş olan bir soruya cevap mahiyetinde yazarlar.

Troller, bu tip mesajlarla tepki toplamak ve dikkati üzerlerine çekmek için çalışırlar. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.