TTKOM ve TCELL'de alım fırsatı!

TTKOM ve TCELL'de alım fırsatı!

Gedik Yatırım raporu: Türk Telekom (TTKOM) ve Turkcell (TCELL) hem güçlü bilanço yapısı hem de gelecek vadeden büyüme potansiyeli açısından alım fırsatı sunuyor.

A+A-

Gedik Yatırım'ın 3 Ocak 2024 tarihli Telekomünikasyon Sektör Güncelleme Raporu'na göre, sektör 2022 yılında yüksek enflasyon ortamında zayıf bir performans sergilemişti. Ancak 9A23 itibariyle gerçekleştirdiği fiyat geçişlerine bağlı olarak iyileşme gösterdi.

Gedik Yatırım Telekomünikasyon Sektör Güncelleme Raporu

Sektör hisseleri alım fırsatı sunmaya devam ediyor 

Telekom sektörü 2022 yılında, yüksek enflasyon ortamında, uzun vadeli müşteri kontratlarından dolayı fiyat geçişlerini gerçekleştiremediği için zayıf bir performans sergilemesinin ardından, 9A23 itibariyle gerçekleştirdiği fiyat geçişlerine bağlı olarak iyileşme gösterdi. Buna bağlı olarak, Turkcell ve Türk Telekom yıllık bazda sırasıyla %71 ve %70’lik hasılat büyümesi gerçekleştirmiştir.

FAVÖK büyümesi tarafında ise maliyet yapılarındaki hafif farklar ve fiyat yansıtma zamanlamalarına bağlı olarak farklılıklar gördük. Turkcell, 9A23’te %80’lik düzeltilmiş FAVÖK büyümesi gerçekleştirirken, Türk Telekom ise oldukça sınırlı şekilde %39’luk büyüme gerçekleştirebilmiştir. Net kârda da da buna bağlı olarak Turkcell %127’lik yıllık bazda büyüme gerçekleştirirken, Türk Telekom ise yalnızca %46’lık büyüme gerçekleştirebilmiştir. Buna karşın, geçtiğimiz yıllardan gelen güçlü bilanço yapısı sayesinde, zayıf geçen birkaç senenin ardından oluşan bilanço görünümünde bir miktar zayıflama olsa da borçluluk rasyolarını sağlıklı bulmaya devam ediyoruz.

Net Borç/FAVÖK rasyosu, Türk Telekom’da yıllık bazda hafif yükselişle enflasyonist dönemin negatif etkilerinin henüz başlamadığı yıl olarak varsaydığımız 2021 yılındaki 1.1x’e kıyasla, Eyl23 itibariyle 1.6x seviyesine gelmiştir. Turkcell’de ise fiyat geçişlerinin daha önden yapılmasına bağlı olarak bu rasyo 1.1x seviyesinden 0.8x seviyesine düşmüştür.

İlgili Haberler