TÜPRAŞ için AL tavsiyesi ve yeni hedef fiyat

TÜPRAŞ için AL tavsiyesi ve yeni hedef fiyat

Yapı Kredi Yatırım, TUPRS-Tüpraş için tavsiyesini "al", hedef fiyatı 624 TL olarak sürdürdü

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, TUPRS-Tüpraş için tavsiyesini "al", hedef fiyatı 624 TL olarak sürdürdü. Hisse son kapanışını 529.90 TL'den gerçekleştirmişti. Yapı Kredi Yatırım'ın yüzde 17 prim potansiyeli içeren TÜPRAŞ değerlendirmesi şu şekilde:

Tüpraş Aralık ayı için ürün karlılıklarını yayınladı. Orta distilat ürün karlılıklarında mevsimselliğe paralel olarak
bir miktar zayıflama gözlemlense de son beş yıllık ortalamalara göre yüksek seviyelerini koruyor. Önümüzdeki
dönemde Avrupa Birliği’nin Rusya’nın petrol ürünlerine yönelik ambargo uygulayacak olması piyasada arz açığı
yaratacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte yılın ilk çeyreğinde orta distilat ürün karlılıklarının yüksek
seviyelerde kalacağını öngörüyoruz.

Motorin ürün karlılığı 2022 yılının Aralık ayında normalleşmeyle birlikte mevsimsellik nedeniyle aylık bazda %19 gerilerek 35.3 dolar/varil olarak gerçekleşti. Diğer taraftan, Aralık ayında açıklanan motorin ürün karlılığı yıllık bazda ise geçen yılın aynı döneminde kaydedilenin (10.8 dolar/varil) 3.3 katına tekabül ediyor. Hatırlatmak gerekirse motorin ürün karlılığı Ekim ayında Fransız rafinerilerinin grevde olması nedeniyle bir seferlik 57.1 dolar/varil’e ulaşmıştı. Jet yakıtı ürün karlılıkları Kasım-22’deki 38.4 dolar/varil’e kıyasla Aralık-22’de 33.7 dolar/varil olarak gerçekleşti. Bu seviyeler ise geçen seneki seviyelerine kıyasla üç katından fazla artışa tekabül ediyor. Güçlü hava trafiğinin yıllık bazda jet ürün karlılığı desteklediğini gözlemliyoruz.

Benzin ürün karlılıkları ise Kasım ayında açıklanan 21.8 dolar/varil seviyesinden Aralık ayında 10 dolar/varil seviyesine geriledi. Benzin ürün karlılığından gerilemenin ana sebebinin önemli ölçüde artan Çin ihracatı olduğunu düşünüyoruz. 2022 yılı için net rafineri marj beklentimiz, Şirket’in 13-14 dolar/varil olan öngörüsünün bir miktar üzerinde 15.4 dolar/varil’dir. Güçlü faaliyet sonuçlarının ve karlı büyümesinin sürmesini beklediğimiz Tüpraş’ı beğenmeye devam ediyoruz ve 12 aylık hedef hisse fiyatımız 624 TL ile AL tavsiyemizi koruyoruz

İlgili Haberler