Türk-İş'in kırmızı çizgisi "yeniden değerleme"

Türk-İş'in kırmızı çizgisi "yeniden değerleme"

Türk-İş Başkanı Atalay, asgari ücrette yüzde 36.2’lik yeniden değerleme oranının altında bir zam teklifinin masaya getirilmemesini istedi.

A+A-

Türk-İş Başkanı Atalay, asgari ücrette yüzde 36.2’lik yeniden değerleme oranının altında bir zam teklifinin masaya getirilmemesini istedi. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yarın başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesinde işçinin beklentisini “alt çizgi” formülüyle açıkladı. Atalay, hükümetten TÜİK'in açıkladığı Yeniden Değerleme Oranı'nın (YDO) üzerinde bir zam beklediklerini söyledi. Türk-İş'in istediği yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranının dikkate alınması halinde, halen 2 bin 825 lira olan asgari ücret için pazarlık masasına 3 bin 850 liranın üzerinde bir rakamın sunulması gerekiyor.

Başkan Ergün Atalay, TÜİK'in yüzde 20'ler civarındaki tüketici enflasyonunun masada ciddiye bile alınamayacağını, toplumun geniş kesimlerinin tebessümle karşılayacağı bir rakamın peşinde olduklarını söyledi. Atalay, “Yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranı gerçek enflasyona kısmen de olsa daha yakın. Bizim kafamızda tabi ki bir rakam var ve onu talep edeceğiz. Ancak hükümet de masaya yeniden değerleme oranının altında bir zam teklifiyle gelmemeli” dedi.


Bu haber toplam 587 defa okunmuştur