Türkiye'de iş dünyası Schengen vizesi kriziyle yüz yüze

Türkiye'de iş dünyası Schengen vizesi kriziyle yüz yüze

İş dünyasının nur topu gibi yeni bir problemi daha oldu: Çıkmayan Schengen vizeleri.

A+A-

VFS-Gateway Yönetim Kurulu Başkanı Halis Ali Çakmak, Schengen vizesi dönüş sürelerinde uzama ve red oranlarındaki artış şikâyetleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Bloomberg HT yayına katılan Çakmak, “Herhangi bir Schengen ülkesi ben bu sene Türkiye’ye en fazla 10 bin adet vize vereceğim diyebiliyor. Biz, bunu bütün yıla yaydığımızda yüksek olan talebi karşılayamıyoruz. Bundan dolayı şikâyetler oluyor" dedi.

Çakmak “Pandemi alışılagelen her şeyi değiştirdi. Vize sorunu, onlar için ikincil, üçüncül problem olmaya başladı. Öte yandan ekonomik endişeleri var. Yüksek enflasyon döneminde olunduğu için, çok fazla vize verilmesi durumunda, turist olarak gelen kişilerin ülkelerinde kalıp iş başvurusunda bulunmasından endişe ediyorlar. Bu da red oranlarının yükselmesinin bir başka sebebi olarak karşımıza çıkıyor” şeklinde konuştu.

Çakmak “Schengen ülkelerinin isteklerini kapsayan seyahat ve güvenlik sigorta poliçesi hazırlayıp kendilerine sunacağız. Bunu yaptıktan sonra bu sorunun kısmen çözüleceğini, kotaların artırılacağını ve etkin vize verebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

İlgili Haberler