Türkiye’den Apple'a bir ceza daha

Türkiye’den Apple'a bir ceza daha

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Apple'a iPhone 12'nin reklamları sebebiyle para cezası ve söz konusu reklamları durdurma cezası verdi. Apple'ın iPhone 12 reklamları hem Apple Türkiye isimli YouTube kanalında hem de televizyonda gösteriliyordu.

A+A-

Dünyanın en büyük şirketleri özellikle son dönemde birçok kez cezalar ile gündem geliyor. Apple da geçtiğimiz saatlerde Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu tarafından yeni bir cezaya çarptırıldı.

Apple'a iPhone 12 cezası

Milliyet'in haberine göre Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Apple'a iPhone 12 reklamlarının tüketiciyi aldatmaya yönelik reklamlar olduğuna karar verdi. Bu karar doğrultusunda 457 bin 308 lira para cezası ve söz konusu reklamları durdurma cezası verdi. Bu reklamlar hem Apple Türkiye isimli YouTube kanalında hem de televizyonda gösteriliyordu.

Resmi olarak duyurulmadı

Verilen bu ceza henüz Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'nun sitesinde duyurulmuş değil ancak kısa bir süre içerisinde oraya da eklenecektir. Eklenmesinin ardından da olay ile ilgili daha fazla ayrıntı öğrenebiliriz. Ayrıca Reklam Kurulu, Google'a da falcı reklamları sebebiyle bir ceza verdi.

Etiketler : , ,