Twitter, Google'a olan faturalarını ödemeyi kabul etmiyor

Twitter, Google'a olan faturalarını ödemeyi kabul etmiyor

Twitter, sözleşmesi bu ay yenilenecek olan Google Cloud'un faturalarını ödemeyi reddetti. Bu kararda değişiklik olmazsa bu durum sosyal medya şirketinin güven ve güvenlik ekiplerinde büyük sıkıntıya yol açabilir.

A+A-

Elon Musk'ın geçen yıl sosyal medya platformunu devralmasından önce Twitter'ın Google ile spam ile mücadele ve hesapların korunmasına ilişkin çok yıllı bir sözleşme imzaladığı belirtildi.

Platformer raporunda, şirketler arasındaki anlaşmazlığın Twitter'ın güven ve güvenlik ekiplerini nasıl engelleyebileceği konusunda ayrıntı verilmedi. The Information, Twitter'ın en azından Mart ayından bu yana Google ile olan sözleşmesini yeniden müzakere etmeye çalıştığını söyledi.

Platformer, Twitter'ın bazı hizmetleri kendi sunucusunda barındırdığını ve diğerlerini Amazon ve Google'ın bulut platformlarında barındırdığını söyledi.

The Information'a göre Mart ayında Amazon, Twitter'ı, şirketin bulut bilişim hizmetleri için Amazon Web Services'e ödenmemiş faturaları nedeniyle reklam ödemelerini durduracağı konusunda uyardı.

Musk'ın satın almasından bu yana Twitter maliyetlerini önemli ölçüde düşürdü ve binlerce çalışanını işten çıkardı. Kasım ayında Reuters'a konuşan bir kaynak, Musk'ın şirkete bulut hizmetleri harcamaları gibi altyapı maliyetlerini 1 milyar dolar azaltma talimatı verdiğini söylemişti.

İlgili Haberler