Binance'e gelen vuruyor giden vuruyor: Bir darbe de Nijerya'dan

Binance'e gelen vuruyor giden vuruyor: Bir darbe de Nijerya'dan

ABD'de davalarla boğuşan Binance'e bu kez Nijerya'dan da atak geldi. Ülkenin piyasaya düzenleyici kurumu, Binance'in ülke çapınca faaliyetlerini durdurmasını istedi.

A+A-

Nijerya'nın piyasa düzenleyicisi, bir web sitesi aracılığıyla Nijeryalı yatırımcılara kur yapan yerel bir birimin yasadışı olduğunu söyleyerek dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e ülkedeki faaliyetlerini durdurma talimatı verdi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 9 Haziran tarihli açıklamasında, "Binance Nigeria Limited, Nijeryalı yatırımcılardan her ne şekilde olursa olsun talepte bulunmayı derhal durdurmaya yönlendirilmiştir" dedi. Şirketin kayıtlı ya da düzenlenmiş olmadığı için yasadışı olduğu belirtildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bu hafta Binance ve Coinbase'e kurallarını ihlal ettikleri iddiasıyla dava açtı.

Geçtiğimiz yıl Nijerya'nın SEC'i dijital varlıklar için bir dizi düzenleme yayınlayarak Afrika'nın en kalabalık ülkesinin kripto varlıkların tamamen yasaklanması ile düzenlenmemiş kullanımları arasında bir orta yol bulmaya çalıştığının sinyalini verdi.

Bu, Nijerya merkez bankasının 2021'de bankaların ve finans kurumlarının dijital para birimleriyle işlem yapmasını veya işlemleri kolaylaştırmasını yasaklamasından sonraydı.

İlgili Haberler