Twitter'da içerikler satılabilecek

Twitter'da içerikler satılabilecek

Twitter, yayıncılara mayıs ayından itibaren kullanıcı başına ücretlendirme imkanı sunacak

A+A-

borsatek.com - Twitter CEO'su Elon Musk, bugün yaptığı açıklamada, sosyal medya platformunun yayıncılara kullanıcı başına ücretlendirme ile tek tıklamayla içerik satabilme olanağı sağlayacağını, bunun hem halk hem de medya kuruluşları için bir kazanç olacağını açıkladı

Musk'ın tweetine göre, Mayıs ayında devreye alınacak bu özellik, kullanıcıların "aylık aboneliklere kaydolmaksızın, ara sıra bir makale okumak istediklerinde daha yüksek bir makale başına ücret ödeyebilmeleri" şeklinde olacak

Musk, açıklamasında, Twitter'ın içerik aboneliklerinden paylaşımdan ilde edeceği kazancın ilki üzerinden %10'luk bir pay alacağını, şirketin ilk 12 ay boyunca kesinti yapmayacağını belirtti. Ücretli içeriklerde metinler uzun, videolar ise saatleri bulan uzunlukta olabilecek.

Geçen Ekim ayında sosyal medya şirketinin başına geçen Musk, bir dizi ürün ve organizasyon yapısında değişiklik yapmıştı. Twitter onaylı mavi tıkı ücretli bir hizmet olarak sunmaya başlayan şirket çalışan sayısını yaklaşık %80 azaltmıştı.

Musk, geçen yıl reklam gelirlerinde düşüş yaşayan Twitter'ın gelirlerini artırmak için değişiklikler yapmaya devam ediyor. 

İlgili Haberler