UBS tepkilere dayanamadı 10 milyar dolarlık fonu kullanmaktan vazgeçti

UBS tepkilere dayanamadı 10 milyar dolarlık fonu kullanmaktan vazgeçti

UBS, tepkiler üzerine 10 milyar dolarlık Credit Suisse desteğini kullanmaktan kaçınmayı hedefliyor.

A+A-

Financial Times'ın bildirdiğine göre UBS Group AG, gelen tepkiler üzerine Credit Suisse için 10 milyar dolarlık bir backstop kullanmaktan kaçınmayı hedefliyor. Backstop, birincil kaynağın mevcut ihtiyaçları karşılamak için yeterli olmaması durumunda ikincil bir fon kaynağı oluşturan finansal bir düzenlemeye deniyor.

Habere göre UBS yöneticileri, bankanın 31 Ağustos'ta ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladığında hükümet desteğine başvurmayacağını duyurmayı umuyor.

Haziran ayında UBS, İsviçre hükümetiyle bir anlaşmaya vararak, hükümetin UBS'nin rakibinin varlıklarının satışından doğabilecek ve borç verenin kendi karşılaması gereken 5 milyar frankın ötesindeki 9 milyar İsviçre frankına (9,98 milyar dolar) kadar zararını garanti altına almasını sağladı.

Hükümet ve UBS'nin önceliğinin "potansiyel kayıp ve riskleri en aza indirerek federal garantiye başvurmaktan mümkün olduğunca kaçınmak" olduğu belirtildi.

Hükümet, kayıplara ilişkin değerlemelerin 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yapılmasının beklendiğini söyledi.

İcra Kurulu Başkanı Sergio Ermotti, UBS yönetiminin İsviçreli vergi mükelleflerinin devralma masraflarını üstlenmesini önlemek için mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi.

İlgili Haberler