Ulaştırma Bakanlığı'ndan "biz yapmadık İBB yaptı" açıklaması

Ulaştırma Bakanlığı'ndan "biz yapmadık İBB yaptı" açıklaması

TCDD'nin Marmaray zammını devreye almasının ardından Ulaştırma Bakanlığı jet hızıyla söz konusu zammın İBB tarafından yönetilen UKOM kararıyla alındığını açıkladı.

A+A-

TCDD'nin Marmaray zammını devreye almasının ardından Ulaştırma Bakanlığı jet hızıyla söz konusu zammın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yönetilen UKOM kararıyla alındığını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Marmaray'a yüzde 35 oranında zam haberleri üzerine, aşağıdaki  açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

İstanbul’da şehiriçi toplu ulaşım ücret tarifeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı başkanlığında toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararları doğrultusunda yürütülmektedir. İBB Başkanlığındaki UKOME tarafından bugün itibariyle geçerli  olmak üzere İstanbul’da tüm şehiriçi toplu ulaşım hizmetlerine yüzde35 oranında zam kararı alınmıştır.

Söz konusu karar çerçevesinde ortak kart kullanılan İETT  otobüsleri, metro hatları, tramvaylar ve Marmaray’da yüzde 35  oranındaki zam, İBB tarafından uygulanmıştır.

Görüldüğü üzere Marmaray’da ulaşım hizmetlerine yapılan yüzde 35  oranındaki zam, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yönettiği Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararıyla İBB tarafından  uygulanmaktadır."  

İmamoğlu: Zam fırtınasına dayanma şansımız yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da ulaşım fiyatlarına yapılan yüzde 35 zamla ilgili geçen hafta şu açıklamayı yapmıştı.

*Vatandaşların zamma tepki göstermesi kadar doğal bir şey yok. Bu hakkı. Çünkü, bugün Türkiye'de yaşamanın, yaşam koşullarının, ekonomik zorlukların farkındayız.

*Bunu biliyoruz. 3 yıldır; 2017'nin Mayıs ayından beri zam yapmayan bir İstanbul ulaşımı var. Otobüslerimiz 3 yıldır zam yapmıyor. Ama Türkiye'deki bu zam fırtınasına bizim dayanma şansımız yok.

*Yani yakıt zammını, o tarihten bu tarihe vatandaşlarımız biliyor. Bütün maliyetlerle ilgili bizim yaptığımız zammın en az 2 katı bir artışla mücadele ediyoruz. Bizi şu an yaptığımız; hizmetimizi sürdürebilme çabası.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.