Japonya’da รผretici fiyatlarฤฑ son aylarda yaลanan yรผkseliลlerle gรถrdรผฤรผ รงift hanenin ardฤฑndan tahminlerin รผzerinde geri geldi.
Japonya Merkez Bankasฤฑ (BoJ) tarafฤฑndan aรงฤฑklanan verilere gรถre, Mayฤฑs ayฤฑnda รผretici fiyatlarฤฑ geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre yรผzde 9,1 arttฤฑ. Beklenti fiyatlarฤฑn bir รถnceki ay gรถrdรผฤรผ yรผzde 10,0’dan yรผzde 9,8’e ineceฤi yรถnรผndeydi.
รretici fiyatlarฤฑ aylฤฑk bazda deฤiลiklik gรถstermedi.
Nisan ayฤฑnda รผretici fiyat endeksi 112,8 ile Aralฤฑk 1982’den bu yana gรถrรผlen en yรผksek seviyeye รงฤฑkmฤฑลtฤฑ. Endeks Mayฤฑs ayฤฑnda da aynฤฑ seviyede kaldฤฑ.
รlkenin ihraรง fiyatlarฤฑnda aylฤฑk bazda deฤiลiklik olmazken, yฤฑllฤฑk artฤฑล yรผzde 7,9’dan yรผzde 6,2’ye indi.
ฤฐthal fiyat artฤฑลฤฑ aylฤฑk yรผzde 1,3 arttฤฑ ve yฤฑllฤฑk artฤฑลฤฑ yรผzde 27,4’ten yรผzde 26,3’e รงekti.







