İş Yatırım ve İntegral Yatırım Coca Cola için hedef fiyatını yükseltti

İş Yatırım ve İntegral Yatırım Coca Cola için hedef fiyatını yükseltti

İş Yatırım, Coca Cola İçecek için hedef fiyatını 368 TL'den 445 TL'ye yükselterek tavsiyesini "al" olarak korudu. İntegral Yatırım ise Coca Cola İçecek için hedef fiyatını 302 TL'den 440 TL'ye yükseltti.

A+A-

Coca Cola (CCOLA) 2Ç23 döneminde 2.388 Milyon TL net kar elde ederek piyasa beklentisi olan 2.076 Milyon TL’nin üzerinde bir net kar açıkladı. Coca Cola net karını 2Ç23 döneminde yıllık bazda %94, çeyreklik bazda ise %131 artırdı. Satış hacmindeki %8,9 oranındaki düşüşe rağmen enflasyonist ortamın beraberinde getirdiği fiyat artışlarına ek olarak operasyonel giderlerin satışlardaki büyümeye kıyasla daha düşük bir seyirde artması karlılığı destekleyen etkenlerden oldu. Şirketin net karını destekleyen bir başka etken ise yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirler oldu. Şirketin net kar marjı 2Ç23 döneminde %10,2 seviyesinde gerçekleşerek yıllık bazda 1,9 puan, çeyreklik bazda 3,6 puan artış kaydetti.

23 Milyarı aşan satış gelirleri… Şirketin satış gelirleri 2Ç23 döneminde yıllık bazda %58 artarak 23.272 Milyon TL oldu. Coca Cola’nın satış hacmi, 2Ç23'te %8,9 azalarak 448 milyon ünite kasa olarak gerçekleşti. Şirketin yurt içi operasyonları, Şubat ayında yaşanan depremin etkilerinin devam etmesinin yanı sıra, geçen yılın aynı döneminin yarattığı güçlü baz etkisi ve hava sıcaklıklarının düşük seyretmesi nedeniyle %9,4’lük hacim gerilemesi yarattı.

Uluslararası operasyonlarda da gerileme meydana geldi. Orta Asya’da çift haneli güçlü büyüme kaydedilirken, Orta Doğu orta tek haneli büyüme gerçekleştirdi. Pakistan’da tüketicilerin yüksek enflasyon, yerel para birimindeki ciddi değer kaybı ve dalgalı makroekonomik koşullar nedeniyle değişen tüketim alışkanlıkları, şirketin satış hacmini önemli ölçüde etkiledi. Şirketin Uluslararası operasyonlarında %8,6’lık hacim düşüşü kaydedildi. Gazlı içecek kategorisi %9,0 geriledi...

Gazlı içecek kategorisinde özellikle Fanta ve Sprite markalarının satış hacmindeki daralma dikkat çekerken, Coca Cola markası diğer iki markaya göre nispeten daha başarılı bir yıl geçirse de %5,9’luk hacim kaybı yaşadı. Gazsız içecek kategorisi 2. Çeyrekte geçen yıla göre yatay bir seyir izlerken ilk altı ayda %2,3 büyüdü. Buzlu çay ve enerji kategorilerinin hem 2. çeyrek hem de ilk altı ayda kaydettiği güçlü performans sayesinde meyve suyundaki yavaş performans çoğunlukla telafi edilmiş oldu.

Küçük paketlerin payında ise artış kaydedildi. Küçük paketlerin payı 80 baz puan artışla %26,3 oldu. Şirketin 2Ç23 Döneminde brüt karı 8.133 Milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Bu sonuçla birlikte şirketin brüt karı yıllık bazda %74,
çeyreklik bazda %58 artış gösterdi. Coca Cola’nın brüt kar marjı ise 34,9 seviyesinde gerçekleşti. Şirketin brüt kar marjı yıllık bazda 3,2, çeyreklik bazda 1,8 puan arttı. Sıkı promosyon ve ürün karması yönetiminin yanı sıra ünite kasa başına gelirin artması, yerinde fiyatlandırma ve küçük paket paylarının iyileşmesi artan brüt karlılığı destekledi. Şirketin Ünite Kasa Başına Geliri 51,90 TL oldu.

Marjlardaki iyileşme dikkat çekiyor… Oransal olarak ciro artışının altında kalan maliyetlerdeki artışlar kar marjlarındaki yükselişin temel nedeni oldu. Anadolu Etap İçecek’in konsolide finansal tablolara dahil edilmesiyle birlikte marjlarda da yukarı yönlü hareketler izlendi. Bununla birlikte şirket 2Ç23 döneminde 5.011 Milyon TL FAVÖK elde etti. Şirketin FAVÖK marjı 2Ç23 döneminde %10,2 seviyesinde gerçekleşirken çeyreklik ve yıllık bazda FAVÖK marjı artışı kaydedildi. Şirket bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %77 daha fazla FAVÖK elde etti.

İş Yatırım'ın Coca Cola ile ilgili görüşleri şöyle:

CCOLA için hedef fiyatımızı 445 TL/hisseye yükseltiyor ve AL tavsiyemizi koruyoruz. Hedef fiyat revizyonumuzun başlıca nedeni hacim büyümesi beklentimizi şirket beklentisinin alt bandına yakınsa da, TL bazında daha yüksek ünite kasa başı gelir büyümesi tahminine işaret eden revize makroekonomik varsayımlarımız. Hisse 5,1x 2023T FD/FAVÖK çarpanı ile uluslararsı benzerlerine kıyasla %40 iskonto ile işlem görüyor.

İntegral Yatırım'ın Coca Cola ile ilgili görüşleri şöyle:

Ccola Cola’nın piyasa beklentisi üzerinde net kar açıklamasını pozitif bulmaktayız. Bunun yanı sıra enflasyonist ortamın devam ettiği yurt içi piyasada şirketin rekabet gücünü güçlü bulmakla beraber uluslararası operasyonlardaki gelir bazında büyümeyi değerli buluyoruz. Küresel ekonomide talebin canlanmasıyla birlikte şirketin satış hacimlerinin artacağını düşünüyoruz. CCOLA için İNA modelimize göre hesapladığımız 12 aylık hedef fiyatımızı 302 TL’den 440 TL’ye revize ediyoruz.

İlgili Haberler