Volkswagen'den 5 yıllık yatırım planı 180 milyar euroyu buldu

Volkswagen'den 5 yıllık yatırım planı 180 milyar euroyu buldu

Volkswagen beş yıllık yatırım planını 180 milyar euroya (193 milyar dolar) yükseltti. Gelecek 50 yılda harcamaların yaklaşık yüzde 70'inin elektrikli araçlara ve yazılıma gideceği belirtildi.

A+A-

Tesla’nın elektrikli araçlardaki liderliği devam ederken, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen elektrikli araçta rekabet gücünü artırmak için beş yıllık yatırım planını 180 milyar euroya (193 milyar dolar) yükseltti.

Volkswagen Salı günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki 50 yılda harcamaların yaklaşık yüzde 70'inin elektrikli araçlara ve yazılıma ayrılacağını söyledi. Böylece şirket son yıllık güncellemesine kıyasla toplam harcamalarını yüzde 13 artırmış oldu.

Volkswagen CEO’su Oliver Blume yaptığı açıklamada, "Açık ve iddialı hedefler belirledik ve süreçleri kolaylaştırmak için gerekli kararları aldık. Bu yıl stratejik hedefleri gerçekleştirmek ve grup genelinde ilerlemeyi hızlandırmak için belirleyici bir yıl olacak” dedi.

Geçen yılın sonlarında otomobil üreticisi, Ukrayna'daki savaş nedeniyle ekonomik görünümdeki belirsizlik ve önemli arz darboğazlarını gerekçe göstererek yatırımlarda yeni hedefler belirlemeyi ertelemişti.

Pazartesi günü Volkswagen, Avrupa dışındaki ilk pil fabrikası olan Kanada'da bir pil tesisi kurmayı planladığını duyurdu.

Şirket, Güney Carolina'daki 2 milyar dolarlık yeni EV tesisi ile birlikte ABD pazarındaki genişlemeyi hızlandırmak istiyor.

İlgili Haberler