WhatsApp'ta dolandırıcılığı bitirecek özellik

WhatsApp'ta dolandırıcılığı bitirecek özellik

Truecaller, yaptığı açıklamada, kullanıcıların internet üzerinden potansiyel spam aramaları tespit etmelerine yardımcı olmak için yakında WhatsApp ve diğer mesajlaşma uygulamaları üzerinden arayan tanımlama hizmetini sunmaya başlayacağını söyledi.

A+A-

Truecaller İcra Kurulu Başkanı Alan Mamedi, şu anda beta aşamasında olan özelliğin Mayıs ayının ilerleyen günlerinde küresel olarak kullanıma sunulacağını söyledi.

Truecaller'ın 2021 raporuna göre, kullanıcıların ayda ortalama 17 spam çağrı aldığı Hindistan gibi ülkelerde tele-pazarlama ve dolandırıcılık aramaları artıyor.

Hindistan'ın telekom düzenleyicisi Şubat ayında Jio ve Airtel gibi operatörlere yapay zeka filtreleri kullanarak ağları üzerinden yapılan tele-pazarlama aramalarını engellemeye başlamaları talimatını verdi. Truecaller, böyle bir çözümü uygulamak için telekom operatörleriyle görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

"Son iki hafta içinde, Hindistan'dan WhatsApp üzerinden yapılan spam aramalarla ilgili kullanıcı raporlarında bir artış gördük" diyen Mamedi, tele-pazarlamacıların internet aramasına geçmesinin pazar için oldukça yeni olduğunu belirtti.

WhatsApp Hindistan'da en çok kullanılan mesajlaşma platformudur. Şirket, anormal davranışlarda bulunan hesapları tespit etmek ve harekete geçmek için spam algılama teknolojisini kullandığını ve kullanıcıların sorunlu hesapları engellemesine ve bildirmesine olanak tanıdığını söylüyor.

Truecaller için Hindistan 250 milyon kullanıcısıyla en büyük pazarı. Dünya genelinde 350 milyon kullanıcıya sahip olan Truecaller, gelirini reklamlardan, abonelik hizmetlerinden ve işletmelerden gelen doğrulanmış listelerden elde ediyor.

İlgili Haberler