WhatsApp'ta paylaşılan fotoğrafların kalitesi artık bozulmayacak

WhatsApp'ta paylaşılan fotoğrafların kalitesi artık bozulmayacak

WhatsApp, yüksek çözünürlüklü görüntüler göndermek için 'HD Fotoğraflar' seçeneğini kullanıcılara sunuyor.

A+A-

WhatsApp, iPhone ve Android kullanıcılarının mesajlaşma platformu üzerinden yüksek çözünürlükte fotoğraf göndermelerine olanak tanıyan bir güncelleme yayınlayarak hizmetin düşük kaliteli görüntü paylaşma sınırlamasını nihayet ortadan kaldırdı.

Daha önce, fotoğraf gönderen WhatsApp kullanıcıları, depolama alanından tasarruf etmek ve düşük bant genişliğine sahip veri bağlantıları üzerinden görüntü paylaşımını hızlı tutmak için görüntülerin otomatik olarak sıkıştırıldığını ve çözünürlüğün 920 x 1280'e düşürüldüğünü görüyordu.

Güncellemeden sonra, görüntüleri arkadaşlarına ve ailelerine 3024 x 4032 çözünürlüğe eşit olan "HD kalitesinde" gönderme seçeneğine sahip olacaklar. Bu özelliğin kullanıma sunulacağı Meta CEO'su Mark Zuckerberg tarafından bir Facebook gönderisi aracılığıyla duyuruldu.

Uygulamanın 23.16.0 sürümü, fotoğraf paylaşım ekranının üst kısmına, diğer görüntü düzenleme araçlarının yanına bir "HD" düğmesi ekliyor. HD düğmesine dokunulduğunda, kullanıcıların varsayılan Standart Kalite'den HD Kalite'ye geçmelerini sağlayan bir açılır pencere açılıyor.

HD fotoğrafların alıcıları, görüntünün köşesinde daha yüksek kaliteli bir sürüm aldıklarını belirten bir HD etiketi görecekler ve tüm yüksek çözünürlüklü görüntüler WhatsApp'ın uçtan uca şifrelemesi altında korunuyor.

Meta'ya göre, bir kullanıcının internet bağlantısı düşük bant genişliğine sahipse, fotoğrafları Standart Kalitede alacaklar ve standart sürümü korumayı veya mevcut olduğunda HD'ye yükseltmeyi seçebilecekler.

Yeni özellik önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm dünyada kullanıma sunulacak ve Meta, WhatsApp üzerinden yüksek çözünürlüklü video gönderme özelliğinin de yakında kullanıma sunulacağını söylüyor.

İlgili Haberler