WhatsApp'tan şaşırtan 'sağlık' adımı

WhatsApp'tan şaşırtan 'sağlık' adımı

WhatsApp, başlattığı yeni kuluçka programı ile seçtiği kuruluşlarla birlikte sağlık sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlıyor.

A+A-

WhatsApp, bugün acil sağlık sorunlarının önüne geçmek için dijital çözümler geliştirmek üzere çalışan kuruluşları desteklemek amacıyla bir kuluçka programı başlattığını duyurdu. WhatsApp Kuluçka Programı, Business programından yararlanarak sağlık sorunlarını tutarlı sonuçlar elde ederek çözmeyi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, kritik sağlık problemleriyle ilgilenen 10 kuruluş belirlenecek. WhatsApp desteği ile üretilen çözümlerin daha anlaşılır ve uygulanabilir bir tasarım oluşturmaya odaklı bir program olacak. Bu süreçte şirket, bu kuruluşlara rehberlik edecek.

WhatsApp, seçilen kuruluşlara, sağlık kullanım durumlarını tasarlamaları, prototiplerini oluşturmaları ve pilot uygulama geliştirmeleri için teknik destek sağlayacak. WhatsApp Hindistan Başkanı Abhijit Bose, Hindistan’ın Covid 19 ile olan savaşında, teknolojinin en büyük silahları olduğunu söylüyor.

Bose, pandemi sırasında devlet kurumları, sivil aktörler, şehir idareleri, sektörler ve konumlarda bulunan küçük ya da büyük birçok sivil toplum kuruluşunun WhatsApp Business Platformu‘nun yeniliklerinden faydalandığını açıkladı. Hindistan’ın sağlık sorunlarının çözümünde, bu yeni programın güzel sonuçlar elde edeceğini umuyor.

Programa seçilmek için STK’ler, yeni ve küçük kuruluşların yanında, bağışıklık, ruh sağlığı ve anne sağlığı sorunlarını çözmek için daha yenilikçi yaklaşımlarda bulunacak diğer organizasyonlar kayıt yaptırabilecek.

WhatsApp, katılımcı kuruluşlara birçok olanak tanıyacağını söyledi. Endüstri uzmanlarından danışmanlık alma, etki ölçüm rehberliği ile destek alma ve kullanım durumlarını ölçeklendirmek için fon sağlayıcılarla iletişime geçme şansı dahil olmak üzere birçok kaynak sağlanacak. başvurular 24 Aralık 2021 tarihinde sona erecek.

İlgili Haberler