Windows 11 kurulum dosyası tehlike saçıyor

Windows 11 kurulum dosyası tehlike saçıyor

Microsoft'un önümüzdeki dönemde kullanıcılara sunacağı Windows 11'e erken erişmek isteyen kullanıcıları büyük bir tehlike bekliyor.

A+A-

Kullanıcıların, Windows'un yeni bir sürümünü indirmek için genellikle korsan ve üçüncü taraf sitelere başvurdukları bir gerçek. Bu durum da dolandırıcıların iştahını kabartmış durumda. İnternette Windows 11 işletim sisteminin sahte bir kurulum dosyası ortaya çıktı ve bilgisayarlara bir dizi kötü amaçlı yazılım bulaştırıyor.

Kaspersky Lab'a göre, "86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe" adındaki 1,75 GB'lık bir dosya internet üzerinde aktif olarak dağıtılıyor. Aynı zamanda, bu sözde kurulum dosyasının büyük bir kısmı, birçok gereksiz bilgi içeren DLL dosyalarından oluşmakta.

Sahte Windows 11 kurulum dosyasını çalıştırdığınızda, PC ekranında standart Windows yükleme arayüzüne benzeyen ve hatta belirli bir lisans sözleşmesi içeren bir pencere geliyor. Ayrıca kurulum aşamasında, kullanıcının birkaç "sponsorlu uygulamanın" yüklenmesi hakkında bilgilendirildiğini de belirtelim.

Sonuç olarak, Windows 11 işletim sistemi yerine, kullanıcının bilgisayarına çeşitli Truva atları, exploit'ler, reklam yazılımı eklentileri ve ayrıca diğer istenmeyen yazılımlar yükleniyor. Kaspersky Lab uzmanları, Windows Insider programına kaydolduktan sonra, Windows 11'in test derlemesini yalnızca resmi Microsoft web sitesinden indirmenizi şiddetle tavsiye ediyorlar.