Yapay zeka için San Francisco'ya gidenler kapsüllerde konaklıyor

Yapay zeka için San Francisco'ya gidenler kapsüllerde konaklıyor

San Francisco'da teknoloji çalışanları için 'kapsül' konaklama: 700 dolara yatak, ortak mutfak ve banyo

A+A-

San Francisco'da teknoloji çalışanları, şehirdeki yüksek kira maliyetlerinden kurtulmak için giderek daha fazla "kapsül" konaklama yerlerine yöneliyor.

Bir metre yüksekliğinde ahşap ve çelikten yapılmış bu minik yatak odaları, yalnızca bir adet ikiz yatak sığabiliyor ve burada kalanlar beş banyoyu paylaşırken tam bir mutfak ya da çamaşır makinesi olmadan idare etmek zorunda kalıyor.

Brownstone adlı bir şirket tarafından üretilen kapsüller, yatakhanelerde iki kat yüksekliğinde istiflenmiş olarak düzenleniyor ve aylık sözleşmelerle çalışıyor ve güvenlik depozitosu gerektirmiyor.

Sakinlerden biri, yapay zeka firması Spellcraft'ı kuran teknoloji startup'ı kurucusu Christian Lewis, küçük alanların "biraz tost gibi" olduğunu, ancak sekiz saatlik dinlendirici bir uykunun tadını çıkardığını söyledi.

Lewis ve San Francisco'da yapay zeka alanında kariyer yapmaya çalışan diğerleri, ABC 7 News'e verdikleri röportajda, özellikle diğer kapsül sakinleriyle ağ kurma fırsatları sundukları için konaklama yerlerini tercih ettiklerini söylüyor..

Brownstone'un CEO'su James Stallworth ise, şirketin ilk müşterilerini bu yaz aldığını ve şu anda Bakersfield'da 500 dolara, San Francisco'da 700 dolara ve Palo Alto'da 900 dolara kiralama yaptıklarını söyledi.

Şirketin web sitesinde, "Özel yataklarımız tipik ranzalardan %40 daha fazla alana sahip ve ayrı ışıklar, mahremiyet perdeleri, sıcaklık kontrollü fanlar ve diğer temel unsurlarla birlikte geliyor" deniyor.

"Kendi özel yatağınıza ek olarak, harika bir konumdaki eve anahtarsız giriş, tam donanımlı bir mutfağa erişim ve oturma odası ve ortak ofis odası gibi tamamen mobilyalı ortak alanlar elde edersiniz" diye ekliyor.

Stallworth, şirketin yapay zeka ile ilgilenen insanlardan çok sayıda soru aldığını söyledi. Stallworth, yataklı bir kutunun yüksek maliyetine rağmen, Ekim ayında tam kapasiteye ulaşacaklarını ve 28 bölmenin tamamının dolu olacağını söyledi.

Teknoloji merkezi San Francisco'da kira maliyetleri çok yüksek; emlak piyasası Zillow'a göre bir stüdyo dairenin medyan fiyatı ayda 2.200 dolar.

Lewis, bu ayın başlarında eskiden Twitter olarak bilinen X'te kapsüllerden birinde yaşadığı deneyimin fotoğraflarını paylaştı.

"İnsanlar şirretleşiyor ama ne için olduğundan emin değilim. ayda 4.000 dolar ödemeden ya da bıçaklanmadan San Francisco şehri içinde kalmaya çalışıyorum ve bence bu şimdiye kadarki en harika bir çözüm" diye yazdı.

İlgili Haberler