Yapı Kredi Yatırım ve Vakıf Yatırım TSKB için hedef fiyatını yükseltti

Yapı Kredi Yatırım ve Vakıf Yatırım TSKB için hedef fiyatını yükseltti

Yapı Kredi Yatırım, dün bilançosu açıklanan TSKB için hedef fiyatını 11 TL'den 11,6 TL'ye yükseltirken; Yapı Kredi Yatırım 9,25 TL'den 11,1 TL'ye, İş Yatırım ise hedef fiyatını 9,95 TL'den 12 TL'ye yükseltti.

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, TSKB-TSKB için hedef fiyatını 11 TL'den 11,6 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Vakıf Yatırım, TSKB-TSKB için hedef fiyatını 9,25 TL'den 11,1 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. İş Yatırım, TSKB-TSKB için hedef fiyatını 9,95 TL'den 12 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu

TSKB'den 2023'te 7 milyar TL net kar

TSKB, 2023 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, TSKB'nin toplam aktif büyüklüğü 2023 yılı sonunda 176,9 milyar TL'ye ulaşırken, bankanın ağırlıklı yabancı para cinsinden olan toplam kredi portföyü kurdan arındırılmış bazda yüzde 5 büyüme ile 130,1 milyar TL oldu.

Yıl boyunca Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) odağındaki yatırımların finansmanına katkı sağlamayı sürdüren banka; iklim finansmanı, yenilenebilir enerji, deprem bölgelerinin yeniden yapılandırılması, özel sektörün sürdürülebilir faaliyetlerinin desteklenmesi konularında reel sektöre toplam 1,3 milyar doları tutarında nakdi finansman sağladı.

TSKB'nin yatırım bankacılığı ve danışmanlık faaliyetlerinden elde ettiği komisyon gelirleri yıllık yüzde 186 artışla bankacılık gelirlerini destekledi. Yıllık bazda yüzde 74 artışla 7 milyar TL net kar açıklayan TSKB'nin özkaynak karlılık oranı yüzde 41,2 olarak gerçekleşti.

İlgili Haberler