Yapı Kredi'nin ortağı Türkiye'den çıkıyor mu

Yapı Kredi'nin ortağı Türkiye'den çıkıyor mu

Unicredit, sermaye artışına kaynak sağlamak amacıyla varlıklarında olası bir satışı gözden geçiriyor.

A+A-

Unicredit, sermaye artışına kaynak sağlamak amacıyla varlıklarında olası bir satışı gözden geçiriyor.
Bloomberg'in internet sitesinde yer alan habere göre, Banka Polonya ve Türkiye'deki varlıklarını seçenekler arasında değerlendiriyor. 

UniCredit 2001 yılında Türk bankacılık sektörüne girmeye karar vererek Koç Holding’e ait Koç Finansal Hizmetler için % 50-50 oranında bir ortaklığa imza atmıştır. Söz konusu tarihte Koç Finansal Hizmetler’e ait olan Koçbank, Türkiye’nin en büyük sekizinci bankasıydı. Koç Finansal Hizmetler bankacılık sektöründeki konumunu güçlendirmek amacıyla 2005 yılında Yapı Kredi’yi satın almış, 2006 yılında ise, Yapı Kredi ve Koçbank’ın birleşmesiyle Türkiye’nin en büyük dördüncü özel bankası ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Yapı Kredi Bankası'nın büyük ortaklarından UniCredit Grubu'nun Türkiye'deki varlıklarının satışını gözden geçirdiğine ilişkin haberlerin ardından Yapı Kredi hisseleri güne yüzde 2'nin üzerinde değer kaybıyla başladı.

Yapı Kredi Bankası'nda Koç Finansal Hizmetler A.Ş. (KFS)'nin yüzde 81,8 oranında payı bulunuyor, 
hisselerin geri kalanı ise halka açık durumda.

TEB Yatırım'ın değerlendirmesine göre, UniCredit'in KFS'deki yüzde 50 payını satmak isterse ilk olarak Koç Holding'e teklif etmesi gerekiyor. Koç Holding'in bu payları satın alması YKB'da %18 azınlık payları için de çağrı yapmasını gerektirebilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.