Yellen: Kredilerdeki geri çekilme Fed'in faiz artırımına ihtiyaç bırakmayabilir

Yellen: Kredilerdeki geri çekilme Fed'in faiz artırımına ihtiyaç bırakmayabilir

Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'li kredi kuruluşlarının son banka iflaslarının ardından kredileri geri çekebileceğini söyledi. Bu çekilecek krediler Fed'in yeni faiz artırımına olan ihtiyacını azaltabilir.

A+A-

Bloomberg'in haberine göre Yellen, CNN'den Fareed Zakaria GPS'e verdiği röportajda "Bankalar bu ortamda muhtemelen biraz daha temkinli olacaklar" dedi ve şunları söyledi: "Bu durum, Fed'in yapması gereken daha fazla faiz artırımının yerine geçebilecek kredilerde bir miktar daha fazla kısıtlamaya yol açma eğiliminde"

Yellen, ekonomi soğudukça ve enflasyon yavaşladıkça ABD'nin bir resesyondan ve sert şekilde yükselme riski olan işsizlikten sıyrılabileceği konusunda iyimser.

CNN'e göre "Şu anda görünümü önemli ölçüde değiştirecek kadar dramatik veya önemli bir şey görmüyorum. Görünüm, ılımlı büyüme ve enflasyonun düşmesiyle birlikte güçlü işgücü piyasasının devam etmesi yönündedir"

Yellen Rus varlıklara dokunmak istemiyor

Fed'in birkaç gün önce açıkladığı ve banka kredilerinin Mart ayının son iki haftasında önemli ölçüde düştüğünü gösteren verilere rağmen ABD'de kredi daralmasına dair bir kanıt görmediğini söylediği 11 Nisan tarihli açıklamalarından daha farklı ve detaylı yorumlar yaptı.

Yellen'a ABD'nin Ukrayna'nın yeniden inşasına yardımcı olmak üzere dondurulmuş Rus varlıklarının kullanılması için yapılan çağrıları destekleyip desteklemeyeceği soruldu. Ülkenin Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, bu hafta Washington'da küresel finans liderlerinin bir araya geldiği bir toplantıda video konferans yoluyla konuştu ve Rus varlıklarına el konulması çağrısında bulundu.

Hazine şefi Rusya'nın katkıda bulunmaya zorlanması gerektiğini kabul etti ancak varlıklara el konulmasını onaylamaktan kaçındı. Yellen konu hakkında şunları söyledi:

"Rusya Ukrayna'ya verdiği zararın bedelini ödemeli. Ancak, biliyorsunuz, dondurulmuş Rus varlıklarıyla ne yapabileceğimiz konusunda yasal kısıtlamalar var ve ortaklarımızla gelecekte neler olabileceğini tartışıyoruz"

Etiketler : , ,
İlgili Haberler