Yeni yıl zamları hakkında AKP'den ilk açıklama

Yeni yıl zamları hakkında AKP'den ilk açıklama

2022'nin ilk gününde yağmur gibi yağan zamlarla ilgili AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci'den "Zam geldiği gibi gider... Anlık tepkiye lüzum yok" açıklaması geldi. Partinin bir diğer MKYK Üyesi Şamil Tayyar ise "gelirleri artırma" çağrısı yaptı.

A+A-

Cumhuriyet'in haberine göre yeni yılla birlikte art arda gelen bu zamlarla ilgili AKP yönetiminden de "açıklama" geldi. AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, yurttaşların büyük tepkisine yol açan zamlar için "Zam geldiği gibi gider... Anlık tepkiye lüzum yok" yanıtı verdi.

Birinci, konuya ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Zam geldiği gibi gider... Anlık tepkiye lüzum yok. Biz başardık, yine sizlerle el ele biz başaracağız. Dolarda anlık tepki verenleri ne hale getirdik hatırlayınız, hem de bir gecede..." ifadelerini kullandı.

'Gelirleri artırmalı'

Zamlar için açıklama yapan bir diğer AKP yöneticisi ise Şamil Tayyar oldu. AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, yapılan zamların "sürpriz" olmadığını belirtip "Avrupa 5/6 kat daha pahalı kullanıyor" iddiasında bulundu.

"Bu kriz, tüm dünyanın ortak sorunu. Kısa vadede çözümü zor, etkisi zayıflatılabilir" diyen Tayyar, yurttaşlara "giderleri azaltamıyorlarsa gelirleri artırmaları" önerisinde bulunup "Gelir, fiyat artışından fazlaysa hayat kolaylaşır" değerlendirmesi yaptı.

İlgili Haberler