Yükselen bakır fiyatlarını Çin verileri frenledi

Yükselen bakır fiyatlarını Çin verileri frenledi

Bakır, düşük stoklar nedeniyle arttı, ancak Çin endişeleri kazancı sınırladı.

A+A-

Bakır fiyatları, düşük stoklar ve sonbahar sezonunda talepte toparlanma beklentisinin yardımıyla art arda üçüncü kez haftalık düşüş kaydettikten sonra bugün toparlandı, ancak kazançlar Çin'in emlak ve ekonomik sıkıntıları nedeniyle sınırlı kaldı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli baakır, TSİ 08.58'de %0,5 artışla 8,279,50 dolar/tona yükseldi. Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Eylül vadeli bakır kontratı, %0,5 artışla 68,620 yuan/tona (9,388,81 dolar) çıktı.

Cuma günkü veriler, SHFE stoklarının haftalık %25,9 düşüşle 39.228 ton ile Eylül 2022'den bu yana en düşük seviyeye ulaştığını gösterdi.

Analistlere göre, bakırdaki kazançların Temmuz ayı kasvetli ekonomik verileri ve emlak sektöründeki mevcut likidite riskleri tarafından kısıtlanması muhtemel.

Çin, yetkililerin kredi talebini canlandırma çabalarını hızlandırmaya çalışması, ancak beş yıllık faiz oranını değiştirmeyerek piyasaları şaşırtması nedeniyle beklendiği gibi bugün bir yıllık gösterge borç verme oranını düşürdü.

Ayrıca Merkez Bankası dün yerel borç risklerini çözmek için desteği koordine edeceğini bildirdi.

Ekonomistler, borç yüklü belediyelerin Çin ekonomisi ve finansal istikrarı için büyük bir risk oluşturduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler