Yunan liderlere göre anlaşma yakın

Yunan liderlere göre anlaşma yakın

Yunan liderler kurtarma fonunun kilidini çözecek bir anlaşmaya yaklaşıldığı konusunda iyimser görünüyorlar.

A+A-

Kreditörler, Yunanistan'ın acil bir kredi almak için gerekli şartları yerine getirmediği konusunda uyarılarda bulunsalarda Yunan liderler kurtarma fonunun kilidini çözecek bir anlaşmaya yaklaşıldığı konusunda iyimser görünüyorlar.

Yunanistan'ın Star TV kanalında dün akşam geç saatlerde konuşan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, "Bir anlaşmaya çok yakınız. Bunun artıl bir haftalık bir mesele olduğunu söyleyebilirim" dedi. Dün daha erken
saatlerde konuşan Alexis Tsipras "Uzun ve acı verici görüşmelerin ardından her iki tarafın da yararına olacak bir anlaşmaya varmanın son aşamasına geldiğimizi söyleyebilirim" dedi.

Avrupa'nın en borçlu ülkesi olan Yunanistan ve kreditörleri arasında 4 aydan bu yana süren anlaşmazlık öngörülmeyen likidite sıkışıklıklarına neden olarak Yunanistan ekonomisini iki dipli bir resesyona sürükledi. Bankalardan rekor düzeyde mevduat çıkışı ve devletin borçlarını ödemesinin daha güç hale
gelmesi bunu takip etti ve ülkenin euro bölgesi içindeki geleceğinin yeniden şüpheli hale gelmesine neden oldu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.