Yüzde 48'lik zamma Kılıçdaroğlu tepkisi

Yüzde 48'lik zamma Kılıçdaroğlu tepkisi

Enerji zammına bir tepkide CHP liderinden geldi. Enerjiye yapılan yüzde 48'lik zamma tepki gösteren Kılıçdaroğlu, ''Saray, enerjiye yüzde 48 zam yapıp yükü sanayiye yıktı. Buna sessiz kalmayacağım… Zırvalık ve saçmalıklarla karşı karşıyayız ” dedi.

A+A-

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ziyaretinin ardından bu defa TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü. Enerjiye yapılan yüzde 48'lik zamma tepki gösteren Kılıçdaroğlu, ''Saray, enerjiye yüzde 48 zam yapıp yükü sanayiye yıktı. Buna sessiz kalmayacağım. Saat 17.00'de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşeceğim'' açıklaması yapmıştı. Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Zırvalıklarla ve saçmalıklarla karşı karşıyayız" dedi.

Zam yağmuru gelecek

Karar’ın haberine göre, döviz kurlarındaki yükselişin ardından ekim ayında Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'na sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki kritik görüşme sonrası ''Zam yağmuru gelecek, her alanda ciddi sorunlar çıkabilir. Kara kış fonu oluşturulması gerektiğini söylemiştim. Fakirin hakkını hukukunu korumak açısından bir fonun oluşturulması gerektiğini ifade ettim.'' açıklamasında bulunmuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu kez de enerji gelen yüzde 48'lik zammın ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıolu ile görüştü. Kılıçdaroğlu, “Saray, enerjiye yüzde 48 zam yapıp yükü sanayiye yıktı. Buna sessiz kalmayacağım” demişti.

"Yüksek zam" ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün akşam saatlerinde, Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB’daki makamında bir araya geldi. Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu, Ahmet Akın ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak eşlik etti.

Ziyareti sosyal medyadan duyurdu

Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret edeceğini Twitter hesabından duyuran Kılıçdaroğlu şu paylaşımda bulundu:

''Saray, enerjiye %48 zam yapıp yükü sanayiye yıktı. Buna sessiz kalmayacağım. Türkiye'nin işletmelerini korumak için birlikte ne yapabileceğimizi konuşmak üzere saat 17.00'de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmeye gidiyorum.''

Sanayi abonelerine yüzde 48 zam

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde kasım ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Buna göre, sanayi aboneleri için geçerli olacak tarifeye yaklaşık yüzde 48, elektrik üretim amaçlı tarifeye ise yaklaşık yüzde 46 zam yapıldı.

Böylece organize sanayi bölgesi veya kullanıcı birliği abonelerinin tükettiği 1000 metreküp doğal gazın fiyatı yaklaşık yüzde 48 artarak 3 bin 482 liraya yükseldi.

Bu haber toplam 473 defa okunmuştur