100 bin liralık Apple Vision Pro'da Wi-Fi 6E desteği yok

100 bin liralık Apple Vision Pro'da Wi-Fi 6E desteği yok

Önümüzdeki haftalarda satışa sunulması planlanan Apple Vision Pro'nun Wi-Fi 6E desteğinden yoksun olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Wi-Fi 6E, normal Wi-Fi 6 standardının özelliklerini 6 GHz bandına genişleterek uyumlu bir aygıt ve yönlendirici ile daha yüksek kablosuz hızları ve daha az sinyal paraziti sağlıyor. Wi-Fi 6E desteğine sahip Apple aygıtları arasında en yeni iPad Pro modelleri, iPhone 15 Pro modelleri ve 2023'te piyasaya sürülecek Mac modellerinin çoğu yer alıyor.

FCC başvurusu, Vision Pro'nun 6 GHz aralığında onaylanmış herhangi bir çalışma frekansına sahip olmadığını göstererek ürünün Wi-Fi 6E desteğinden yoksun olduğunu doğruluyor. Bunun yerine, Apple'ın başvurudaki belgelerinden biri Vision Pro'nun 2,4 GHz ve 5 GHz frekans bantlarında çalışan normal Wi-Fi 6'yı desteklediğini gösteriyor.

Apple henüz Vision Pro için tam teknik özellikleri paylaşmadı, bu nedenle yalnızca sınırlı ayrıntılar mevcut. Apple şimdiye kadar Vision Pro'nun M2 çipi, kamera ve mikrofon girişini işleyen yepyeni bir R1 çipi ve 256 GB temel depolama alanı ile donatıldığını söyledi. MacRumors, kulaklığın 16GB RAM ile donatıldığını keşfetti.

ABD'de Vision Pro ön siparişleri 19 Ocak Cuma günü Pasifik Saatiyle sabah 5'te başlayacak ve fiyatlar 3.499 dolardan başlayacak. Ürün, 2 Şubat Cuma günü piyasaya sürülecek ve Apple daha önce bu yılın ilerleyen günlerinde daha fazla ülkede satışa sunulacağını söylemişti.

İlgili Haberler