Koronavirรผs salgฤฑnฤฑnฤฑn ortaya รงฤฑkardฤฑฤฤฑ yeni ekonomik durum ile ile hฤฑzlanan TL’deki deฤer kaybฤฑ, mรผdahalelere raฤmen devam ediyor.
Dรผn, Eylรผl 2018’den sonra ilk defa 6.70 TL’yi geรงen dolar bugรผn 6.7126’ya kadar yรผkseldikten sonra, 6.5920’ye kadar geriledi. Aynฤฑ ลekilde dรผn 7.36 TL’yi bugรผn ise 7.37’yi geรงen euro 7.1834’e kadar geriledi.
Bankacฤฑlฤฑk รงevreleri, dรถviz kurlarฤฑndaki artฤฑลฤฑn kamu bankalarฤฑnฤฑn mรผdahalesi ile bir miktar gerilediฤini ancak aynฤฑ anda Tรผrkiye’nin CDS primlerinde yaklaลฤฑk 100 baz puanlฤฑk bir artฤฑล meydana geldiฤini belirtiyor.
Tรผrkiye’nin 5 yฤฑllฤฑk CDS oranlarฤฑ 633’e yรผkselerek Ekim 2008’den bu yana en yรผksek seviyeyi gรถrdรผ. Tรผrkiye CDS’leri bugรผn Gรผney Afrika CDS’leri ile birlikte en sert yรผkseliล yaลanan CDS’ler oldu
Kamu bankalarฤฑnฤฑn bugรผn ikinci yarฤฑdan itibaren operasyonlarฤฑnฤฑn etkinileลtirildiฤi ve bu รงerรงevede yaklaลฤฑk 500-800 milyon dolarlฤฑk (farklฤฑ kaynaklar) dรถviz satฤฑลฤฑ yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ belirtiliyor.







