Uluslararasฤฑ kredi derecelendirme kuruluลu Standard & Poor’s, Tรผrkiye’nin yabancฤฑ para cinsinden kredi notunu “BB”, yerli para cinsinden notunu “BB+” olarak teyit ederken, รผlkenin not gรถrรผnรผmรผnรผn “negatif” olduฤunu bildirdi.
DEฤฤฐลฤฐKLฤฐK YAPMADI
Tรผrkiye ile ilgili son deฤerlendirmesini 5 Mayฤฑs 2017’de yapan S&P, yabancฤฑ para cinsinden kredi notunu “BB”, yerli para cinsinden notunu “BB+” seviyesinde, not gรถrรผmรผnรผ de “negatif” olarak teyit etmiลti. Bรถylece S&P Mayฤฑs ayฤฑ kararฤฑnda bir deฤiลiklik yapmamฤฑล oldu.
Piyasalardaki gรผn iรงindeki genel beklenti de kurumun not veya gรถrรผnรผmde deฤiลiklik yapmayacaฤฤฑ yรถnรผndeydi.
S&P’NฤฐN KARARI DOLARI ETKฤฐLEDฤฐ Mฤฐ?
Dรผn akลam ABD Baลkanฤฑ Donald Trump’ฤฑn Fed Baลkanlฤฑฤฤฑ iรงin Jerome Powell’ฤฑ aday gรถstermesiyle 3.80’in altฤฑna gevลeyen kur yeni gรผnde kritik eลiฤi aลmฤฑล, bugรผn aรงฤฑklanan enflasyon verisinin beklentilerin รผzerinde gelmesinin ardฤฑndan da yukarฤฑ yรถnlรผ hareketini sรผrdรผrerek TSฤฐ 17:57’de 3.88’i aลtฤฑ.
gece saatlerinde 3.89’u gรถren kur, S&P kararฤฑnฤฑn aรงฤฑklandฤฑฤฤฑ dakikalarda 3.88’de seyrediyordu.







