Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu: Bu seรงimi tanฤฑmฤฑyoruz

CHP lideri KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu seรงimi tanฤฑmadฤฑklarฤฑnฤฑ, HDP ise sonuรงlarฤฑn ลŸaibeli olduฤŸunu
KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu: Bu seรงimi tanฤฑmฤฑyoruz Borsatek

CHP Genel BaลŸkanฤฑ Kemal KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, referandumda Yรผksek Seรงim Kuruluโ€™nun (YSK) verdiฤŸi โ€œmรผhรผrsรผz oylarฤฑn da geรงerli olacaฤŸฤฑโ€ kararฤฑnฤฑn milli iradeye darbe olduฤŸunu sรถyleyerek, โ€œBu seรงimi tanฤฑmฤฑyoruz, tanฤฑmayacaฤŸฤฑzโ€ dedi. KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, halkฤฑn iradesine saygฤฑ duyulmasฤฑ gerektiฤŸini belirtirken seรงimin tekrarlanmasฤฑ รงaฤŸrฤฑsฤฑnda bulundu.

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸluโ€™nun sosyal medya hesabฤฑ Twitterโ€™dan yaptฤฑฤŸฤฑ paylaลŸฤฑmlar ลŸรถyle:

OHAL koลŸullarฤฑnda, baskฤฑlara raฤŸmen milletimiz sandฤฑklara gidip, รผlkesinin geleceฤŸine sahip รงฤฑkmฤฑลŸtฤฑr. Bunun iรงin herkese teลŸekkรผr ediyorum.

16 Nisan’da hรผkรผmet ve YSK iลŸ birliฤŸinde milli iradeye darbe yapฤฑlmฤฑลŸtฤฑr! Her oyun peลŸine dรผลŸecek, tรผm usulsรผzlรผklerin hesabฤฑnฤฑ soracaฤŸฤฑz!

YSK’nฤฑn mรผhรผrsรผz oylarฤฑ geรงerli saymasฤฑ, sandฤฑktan “HAYIR” รงฤฑktฤฑฤŸฤฑnฤฑn aรงฤฑk kanฤฑtฤฑdฤฑr! Adalet yerini bulana kadar durmayacaฤŸฤฑz!

Tarihin “mรผhรผrsรผz seรงim” olarak yazacaฤŸฤฑ bu seรงimi tanฤฑmฤฑyoruz, tanฤฑmayacaฤŸฤฑz! Halkฤฑn iradesine saygฤฑ duyulmalฤฑ ve seรงim tekrarlanmalฤฑdฤฑr!

CHP, YSK’ya baลŸvurdu

CHP 16 Nisan referandumunun iptal edilmesi iรงin resmen YSK’ya baลŸvurmuลŸtu.

Ankara’da baลŸvuruyu yaptฤฑktan sonra gazetecilere bir aรงฤฑklama yapan CHP Genel BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Bรผlent Tezcan, mรผhรผrsรผz zarflarฤฑn mรผhรผrlรผlerden ayrฤฑlmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ, dolayฤฑsฤฑyla kaรง mรผhรผrsรผz oy kullanฤฑldฤฑฤŸฤฑnฤฑn tespit edilemez olduฤŸunu sรถyledi.

Tezcan, “Yapฤฑlmasฤฑ gereken tek ลŸey seรงimin iptal edilmesidir” dedi.

“Bu bir oy hฤฑrsฤฑzlฤฑฤŸฤฑ organizasyonudur, bu bir milli irade hฤฑrsฤฑzlฤฑฤŸฤฑdฤฑr” diyen Tezcan, sรถzlerini ลŸรถyle sรผrdรผrdรผ:

“Mรผhรผrsรผz oy pusulalarฤฑna daha sonra sandฤฑk baลŸkanlarฤฑ mรผhรผr vurduฤŸu gibi, aradan geรงen iki gรผnde ilรงe seรงim bรผrolarฤฑnda saklanan oy torbalarฤฑna ne derece mรผdahale edildiฤŸini bilmiyoruz. Mรผdahale edildiฤŸinden ลŸรผphe duymuyoruz” dedi.

Meclis’te gรผndem “mรผhรผrsรผz oylar”

CHP ve HDP’nin bugรผn Meclis’te yaptฤฑklarฤฑ grup toplantฤฑlarฤฑnda da gรผndem mรผhรผrsรผz oylardฤฑ. CHP, kanunlarฤฑn Yรผksek Seรงim Kurulu’na takdir yetkisi bฤฑrakmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ, buna raฤŸmen YSK’nฤฑn bu oylarฤฑ geรงerli saymasฤฑnฤฑn referandumun meลŸruiyetini tartฤฑลŸmalฤฑ hale getirdiฤŸini vurguluyor. HDP ise “YSK’nฤฑn mรผhรผrsรผz oy pusulalarฤฑnฤฑ kabul etmesi seรงime darbe” gรถrรผลŸรผnde.

Meclis’te partisinin grup toplantฤฑsฤฑnda yaptฤฑฤŸฤฑ konuลŸmada mรผhรผrsรผz zarflarla ilgili kanunu hatฤฑrlatan CHP lideri Kemal KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, “‘Geรงersizdir’ diyor. ‘Geรงersiz olabilir’ demiyor. Takdir hakkฤฑ vermiyor” dedi.

YSK’nฤฑn kanuna raฤŸmen bu oylarฤฑ geรงerli saydฤฑฤŸฤฑnฤฑ sรถyleyen KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, sรถzlerini ลŸรถyle sรผrdรผrdรผ:

“Bunu diyen Tรผrkiye Bรผyรผk Millet Meclisi. Siz kimsiniz de kendinizi Tรผrkiye Bรผyรผk Millet Meclisi’nin รผzerinde gรถrรผyorsunuz?”

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, “YSK yasalarฤฑ รงiฤŸnemiลŸtir. YSK รผzerine dรผลŸen gรถrevi yapmamฤฑลŸtฤฑr. YSK gรผcรผnรผ halktan, hukukun รผstรผnlรผฤŸรผnden, Anayasa’dan deฤŸil, belli bir siyasi otoriteden almaktadฤฑr. Belli bir siyasi otoriteden alฤฑnan gรผรง gรผรง deฤŸildir, demokrasiye ihanettir” ifadelerini de kullandฤฑ.

“24 milyon oyun namusu iรงin bugรผn YSK’ya baลŸvuracaklarฤฑnฤฑ” sรถyleyen KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, “Bu seรงimin mรผhรผrรผ yok milli irade tecelli etmemiลŸ sabote edilmiลŸtir…Bu seรงimin adฤฑ mรผhรผrsรผz seรงimdir” dedi.

HDP: Referandum ลŸaibeli

Halklarฤฑn Demokratik Partisi (HDP) sรถzcรผsรผ Osman Baydemir ise Meclis’te HDP Grup Toplantฤฑsฤฑ’nda yaptฤฑฤŸฤฑ konuลŸmada, Yรผksek Seรงim Kurulu’nun (YSK) mรผhรผrsรผz zarflarฤฑ geรงerli oy olarak kabul etmesiyle ilgili konuลŸtu.

Referandumun “ลŸaibeli” olduฤŸunu sรถyleyen Osman Baydemir “Milyonlarca zarf ve oy mรผhรผrsรผz kullanฤฑlmฤฑลŸtฤฑr. YSK’nฤฑn mรผhรผrsรผz oy pusulalarฤฑnฤฑ kabul etmesi seรงime darbedir” dedi.

Baydemir, Bitlis’in Gรผroymak ilรงesinde BarฤฑลŸ ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) kazandฤฑฤŸฤฑ 2014 yerel seรงimlerinde, mรผhรผrsรผz zarflar kullanฤฑldฤฑฤŸฤฑ gerekรงesiyle AKP’nin itirazlarฤฑ sonucu seรงimin tekrarlandฤฑฤŸฤฑnฤฑ hatฤฑrlattฤฑ.

Baydemir YSK’ya yรถnelik olarak “2,5 milyonu bulan mรผhรผrsรผz oylar iรงin 2014’te aldฤฑฤŸฤฑn ‘geรงersiz’ kararฤฑnฤฑn aynฤฑsฤฑnฤฑ almazsan sen hakem deฤŸil tarafsฤฑn” dedi.

HDP Sรถzcรผsรผ, YSK’nฤฑn mรผhรผrsรผz zarflarฤฑ resmi oy olarak kabul edeceฤŸine iliลŸkin aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn bir kurul kararฤฑna deฤŸil, internet sayfasฤฑndan yayฤฑmlanan “2 satฤฑrlฤฑk yazฤฑya” dayandฤฑฤŸฤฑnฤฑ da savundu.

Oy verme sรผrecindeki “usulsรผzlรผklerle” de ilgili konuลŸan Baydemir, HDP’nin 700 tutanaฤŸa itiraz ettiฤŸini sรถyledi.

“Yeni bir Anayasa inลŸa mรผcadelesini baลŸlattฤฑk”

HDP Sรถzcรผsรผ Osman Baydemir, “Sadece referanduma giden atmosferde deฤŸil, referendum gรผnรผ de baskฤฑ uygulandฤฑฤŸฤฑnฤฑ” savundu.

Baydemir, “Birรงok ilde sandal kurulu baลŸkanlarฤฑmฤฑzฤฑn รผzeri รงizildi baลŸka partilerden mรผลŸahitler getirildi” dedi ve yurt dฤฑลŸฤฑnda bazฤฑ konsolosluklarda HDP’lilerin mรผลŸahit olmalarฤฑnฤฑn engellendiฤŸini รถne sรผrdรผ.

Halkฤฑn “asker ve jandarma gรถzetiminde oy vermek zorunda kaldฤฑฤŸฤฑnฤฑ” sรถyleyen Baydemir, “Muhtarlarฤฑ รงaฤŸฤฑrฤฑp, devlet memuru yakฤฑnlarฤฑnฤฑ KHK yoluyla iลŸten atmakla tehdit ettiler. ฤฐnsanlara rฤฑzklarฤฑyla ลŸantaj yaptฤฑlar” dedi.

Baydemir, “Yeni bir Anayasa inลŸaa mรผcadelesini baลŸlattฤฑklarฤฑnฤฑ” da ilan etti.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.754846.86290.16%
EURO 53.511353.61210%
JAPON YENฤฐ 3.4383.4520.06%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.169658.3380.22%
STERLฤฐN 62.476662.60940.12%
ร‡ฤฐN YUANI 6.88876.90820.26%
RUS RUBLESฤฐ 0.60530.60550.55%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4171.451.18%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6277.781.33%
GRAM ALTIN SERBEST P.6302.681.38%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)93.882.46%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)134200.000.15%
HAS ALTIN GRAM (TL)6246.391.33%
SPOT ALTIN KG (TL)133445.001.17%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42429.000.31%
GรœMรœลž/ONS ($)62.382.3%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62699.00 -0.8939%
Ethereum 1776.49 -0.5784%
Tether USDt 1.00 -0.0063%
BNB 587.76 2.5124%
Solana 80.95 -1.2482%
USDC 1.00 -0.0085%
XRP 1.14 -2.296%
Dogecoin 0.08 -1.2725%
Toncoin 1.78 -0.8048%
Cardano 0.19 -1.753%
Shiba Inu 0.00 -2.3405%
Avalanche 6.91 -1.3041%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam