Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

DรผฤŸรผnde takฤฑlan altฤฑnlara sฤฑnฤฑrlama

Ekonomik kriz dรผฤŸรผn takฤฑlarฤฑna da yansฤฑdฤฑ. DรผฤŸรผnlerde israfฤฑn รถnรผne geรงmek amacฤฑyla kฤฑz isteme merasimlerinde istenilecek altฤฑn miktarฤฑnฤฑ 80 gram olarak belirledi. DรผฤŸรผnde takฤฑ ve hediye merasimi yapฤฑlmamasฤฑ, taziyelerde de yemeklerin kaldฤฑrฤฑlmasฤฑ kararฤฑn
DรผฤŸรผnde takฤฑlan altฤฑnlara sฤฑnฤฑrlama Borsatek

YaklaลŸฤฑk 38 kรถyรผ kapsayan ve 10 binin รผzerinde mensubu olan Bekira AลŸireti, Batman’ฤฑn Kozluk ilรงesine baฤŸlฤฑ Kaplฤฑca Konaklama Tesisleri’nde imamlar, muhtarlar ve kanaat รถnderleri bir araya gelerek, son zamanlarda yรผkselen altฤฑn fiyatlarฤฑnฤฑ baz alarak yeni kararlar aldฤฑ. Alฤฑnan kararlara uymayanlarฤฑn dรผฤŸรผnlerine katฤฑlฤฑm saฤŸlanmayacaฤŸฤฑ da duyuruldu.

Takฤฑ ile birlikte ziyafetlere de sฤฑnฤฑrlama

Milliyetโ€™in haberine gรถre, Bekira AลŸireti mensubu ve ร‡evre Kรถyleri Sosyal YardฤฑmlaลŸma ve DayanฤฑลŸma DerneฤŸi BaลŸkanฤฑ Mehmet ลžah Arzฤฑk, aldฤฑklarฤฑ karara dair bildiriyi okudu. Katฤฑlฤฑmcฤฑlara teลŸekkรผr ederek sรถzlerine baลŸlayan Arzฤฑk, “BildiฤŸiniz gibi gรผnรผmรผzde dรผฤŸรผnler bรผyรผk maliyetlere, ekonomik sฤฑkฤฑntฤฑlara ve birรงoฤŸunun gรผcรผnรผ aลŸan borรงlara sebebiyet vermektedir. Bu konuda hemen hemen herkes ลŸikayet etmekte, ฤฑstฤฑrap รงekmektedir. Bazฤฑlarฤฑ da รงocuฤŸunu evlendirmekten kaรงmakta veya ertelemektedir. Birรงok kiลŸi size dert yandฤฑฤŸฤฑ gibi bize de gรถzรผ aฤŸlamaklฤฑ bir ลŸekilde dert yanmaktadฤฑr. ลžahit olduฤŸumuz gibi gerรงekten dรผฤŸรผn masraflarฤฑ รงฤฑฤŸฤฑrฤฑndan รงฤฑkmฤฑลŸ, maliyeti 250-400 bin liraya ulaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ, รถzellikle bu meblaฤŸa ulaลŸmanฤฑn sebebi hayat pahalฤฑlฤฑฤŸฤฑ ve istenen yรผksek miktardaki altฤฑnlardฤฑr. Biz de, siz de bu durum karลŸฤฑsฤฑnda kayฤฑtsฤฑz kalamazdฤฑk. Birรงok meลŸveretten sonra dรผฤŸรผnlerimizi daha kolay, fazla kรผlfete girmeden makul bir seviyeye getirmek iรงin bazฤฑ kararlarฤฑn alฤฑnmasฤฑnฤฑ zorunlu kฤฑlmฤฑลŸtฤฑr. Kฤฑz istemede tatlฤฑ merasimi ayrฤฑ bir gรผnde ve ayrฤฑ mekanda deฤŸil, niลŸan yani yรผzรผk takma gรผnรผnde aile iรงinde yapฤฑlacak. Kฤฑna gecesi iรงin gelinin veya damadฤฑn evinde, en yakฤฑn aile ferdiyle sade bir ลŸekilde yapฤฑlacak. ฤฐmkanlar dahilinde ve zorunlu olmadฤฑkรงa geline ลŸerbetlik ve gelinlik yerine yรถresel kฤฑyafetler giydirilmesi, kuafรถrde deฤŸil evde sรผslenecek. DรผฤŸรผnler yer ve zaman mรผsaitse evlerin รถnรผnde veya kรถy meydanฤฑnda yapฤฑlacak. DรผฤŸรผn sฤฑrasฤฑnda takฤฑ ve hediye merasimi yapฤฑlmayacak, yardฤฑm veya hediye vermek isteyen gizli bir ลŸekilde verecek. DรผฤŸรผnden sonra kadฤฑnlar arasฤฑnda yapฤฑlan รผรง gรผnlรผk ziyareti yapฤฑlmayacak” dedi.

Mecburi altฤฑn miktarฤฑ

Arzฤฑk, toplantฤฑlarฤฑnฤฑn ana konusunun bรผyรผk kรผlfetlere sebep olan kฤฑz isteme sฤฑrasฤฑnda istenen ve mecburi kฤฑlฤฑnan altฤฑn miktarฤฑ olduฤŸunu belirtti.

Arzฤฑk sรถzlerine ลŸรถyle devam etti:

“Evet, kadฤฑnlarฤฑmฤฑz, kฤฑzlarฤฑmฤฑz, gelinlerimiz daha fazla miktarda altฤฑnlara, o sรผslemelere layฤฑktฤฑr. Fakat onlar da yeni ailesinin borรง bataฤŸฤฑna, ekonomik sฤฑkฤฑntฤฑlara maruz kalmalarฤฑnฤฑ istemezler. Bu nedenle yapฤฑlan bir dizi gรถrรผลŸmeden sonra bundan bรถyle altฤฑn miktarฤฑ toplam 80 gramฤฑ geรงmeyecek ลŸekilde makul karar verilmiลŸtir. Bu kararlarฤฑn uygulanmasฤฑnฤฑn takibi siz seydalarฤฑmฤฑz, muhtarlarฤฑmฤฑz, bรผyรผklerimize dรผลŸmektedir. Ayrฤฑca bu kararlarฤฑn ilan edilmesi ve kararlara uymayanlarฤฑn dรผฤŸรผnlerine iลŸtirak edilmeyecek. Bu kararlarฤฑn birรงok hayra vesile olacaฤŸฤฑnฤฑ รผmit ediyoruz. Ayrฤฑca bir diฤŸer sorunumuz da taziyelerde verilen yemeklerdir. Bu sฤฑkฤฑntฤฑ iรงinde yapฤฑlan gรถrรผลŸmelerden sonra taziyeye gelen misafirlere yemek teklifi yapฤฑlmayacak. Taziyede sรผrekli kalan aile fertleri iรงin ise etsiz sade ve gรถrรผlmeyecek yerde olacak. Taziyelerin bir yerde ve รผรง gรผn yapฤฑlmasฤฑ, ev รถnรผnde tekrar oturulmamasฤฑ, memlekette yapฤฑlan taziye ฤฐstanbul veya diฤŸer ลŸehirlerde tekrar kurulmayacak. Taziye masraflarฤฑnฤฑn aileler ve akrabalar arasฤฑnda paylaลŸฤฑlmasฤฑ kararฤฑ alฤฑnmฤฑลŸtฤฑr.”

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.822146.83490.02%
EURO 53.526553.5402-0.11%
JAPON YENฤฐ 3.4513.46-0.14%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.012158.0506-0.2%
STERLฤฐN 62.639762.6684-0.1%
ร‡ฤฐN YUANI 6.88456.8869-0.09%
RUS RUBLESฤฐ 0.61230.61270.77%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4142.39-0.55%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6242.65-0.43%
GRAM ALTIN SERBEST P.6269.100.56%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)91.79-1.77%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)133200.000.3%
HAS ALTIN GRAM (TL)6211.43-0.43%
SPOT ALTIN KG (TL)132648.00-0.45%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42239.000.45%
GรœMรœลž/ONS ($)60.86-1.97%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63993.96 0.2969%
Ethereum 1800.81 0.3358%
Tether USDt 1.00 0.0024%
BNB 584.24 -0.0654%
Solana 82.15 0.301%
USDC 1.00 0.0162%
XRP 1.13 -2.3881%
Dogecoin 0.08 -2.1001%
Toncoin 1.65 -8.1511%
Cardano 0.18 -4.0973%
Shiba Inu 0.00 1.2299%
Avalanche 6.77 -2.3251%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam