ฤฐngiltere’nin รถnde gelen gazetelerinden Financial Times, Tรผrk Lirasฤฑ’nda son dรถnemde yaลanan dalgalanma ve Erdoฤan’ฤฑn izlediฤi politika ile ilgili kapsamlฤฑ bir analiz yazdฤฑ.ย Laura Pitel imzalฤฑ haberde, โFiyatlar artarken Cumhurbaลkanฤฑโnฤฑn politikalarฤฑna karลฤฑ halkฤฑn sabrฤฑ azalฤฑyor, bir vekil ise halka daha az yemelerini tavsiye ediyorโ ifadesi kullanฤฑlฤฑrken, โTรผrkler bu hafta Tรผrk Lirasฤฑโnฤฑn deฤer kaybฤฑ ve hayat pahalฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑn artmasฤฑyla endiลeye dรผลerken, Recep Tayyip Erdoฤanโฤฑn iktidardaki partisinden bir vekilden รถneri geldi: Basitรงe daha az yiyinโ yorumu yapฤฑldฤฑ.
“Halk korkuyla izliyor”
Sรถzcรผ gazetesinin haberine gรถre Financial Times, “Tรผrkler, Erdoฤanโฤฑn emirleriyle Merkez Bankasฤฑโnฤฑn enflasyona raฤmen faiz indirimini รผรงรผncรผ ayda da indirmesiyle birlikte Tรผrk Lirasฤฑโnฤฑn deฤer kaybฤฑnฤฑ korku ve hayretle izledi. Kasฤฑm ayฤฑnฤฑn baลฤฑndan beri TL, dolar karลฤฑsฤฑnda yรผzde 20โden fazla deฤer kaybettiโ ifadesine yer verdi.
Appleโฤฑn Salฤฑ gรผnรผ Tรผrk Lirasฤฑโnฤฑn hฤฑzlฤฑ deฤer kaybฤฑ sonrasฤฑnda satฤฑลlarฤฑnฤฑ durdurduฤuna dikkat รงeken Financial Times muhabiri, โAnalistler, kariyerinin erken dรถnemindeki baลarฤฑsฤฑnฤฑ ulusal refahฤฑn artmasฤฑyla saฤlayan Erdoฤanโฤฑn TLโnin deฤer kaybฤฑna ne kadar sรผre izin vereceฤini sorguluyorโ yorumunu yaptฤฑ.







