ABD Hazine Bakanı Yellen Temmuz'da Çin yolcusu

ABD Hazine Bakanı Yellen Temmuz'da Çin yolcusu

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temmuz ayında Çin'i ziyaret etmeyi planlıyor.

A+A-

Bloomberg'in kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Yellen'in yeni Çinli mevkidaşı ile ilk üst düzey ekonomik müzakereler için Temmuz ayı başlarında Pekin'i ziyaret etme planlanı bulunuyor.

Yellen Nisan ayında yaptığı açıklamada, gezisinin uzun zamandır beklendiğini ancak "uygun zamana" kadar ertelendiğini söylemişti. Söz konusu kişiler gezinin zamanlaması ve amacı konusunda isimlerinin gizli kalması koşuluyla konuştular çünkü ayrıntılar henüz resmi olarak açıklanmadı.

Buna ek olarak, Biden yönetiminin Çin'deki belirli ABD yatırımlarını düzenleyecek ve potansiyel olarak kesecek bir idari emri tamamlanmak üzere ve yetkililer, iç müzakerelere aşina olan kişilerin söylediğine göre, Temmuz sonu gibi hazır olmasını hedefliyor.

Hazine şefi, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ilişkilerin bu yılın başlarında bozulmasının ardından Pekin'e giden ikinci ABD kabine yetkilisi olacak. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mevkidaşı ile bir araya geldiği ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile de kısa bir görüşme yaptığı Çin gezisini henüz tamamladı.

ABD'li ve Çinli yetkililer Blinken ziyaretini verimli olarak nitelendirerek iki tarafın bir dizi konuda samimi görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Bir yönetim yetkilisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yellen'in Çin'e seyahatinin henüz onaylanmadığını, yürütme emrinin ise henüz kesinleşmediğini ve yayınlanması için henüz bir zaman çizelgesi bulunmadığını söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler