ABD ve Avrupa vadelilere Çin desteği

ABD ve Avrupa vadelilere Çin desteği

Çin'in para politikasını gevşeteceği beklentileri ABD ve Avrupa vadeli endekslerine olumlu yansıyor

A+A-

Çin Merkez Bankası'nın yarın orta vadeli kredi kolaylığı (MLF) faiz oranında 5 veya 10 baz puanlık indirime gideceği ve yakın zamanda zorunlu karşılık oranında 50 baz puanlık indirim yapılacağı beklentileri ABD ve Avrupa vadeli endekslerini de olumlu etkiliyor.

Çin ve Japonya hisse senedi piyasalarındaki yukarı hareketin estirdiği olumlu havanın etkisiyle şu sıralarda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,17, 60 puan, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,22, 9,75 puan ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,42, 59,25 puan artıda.

Avrupa'da da FTSE 100 vadeli endeksi yüzde 0,23, FDAX yüzde 0,64 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 0,61 yukarıda.  Ancak analistler hisse senedi piyasaları konusunda ihtiyatlı olunmaya devam edildiğini, pek çok şeyin iyiye gitmekten çok kötüye gidebileceği riskinin yüksek olduğunu değerlendirdiklerini de ifade ediyorlar.

Bugün piyasalarda gözler ECB'nin faiz kararı ve sonrasında Başkan Lagarde'nin yapacağı basın toplantısında olacak.  Bunun yanı sıra ABD'de perakende satış verileri, işsizlik sigortası başvuruları ve Michigan Üniversitesi tüketici güveni verimleri de piyasaya yön verecek. ABD'de piyasalar yarın Hayırlı Cuma tatili nedeniyle kapalı olacaklar.