ABD'de bir banka daha topun ağzında

ABD'de bir banka daha topun ağzında

PacWest'in satış dahil olmak üzere stratejik seçenekleri değerlendirdiği öğrenildi.

A+A-

ABD'de son 2 ayda yaşanan 3 banka iflasının ardından, finansal zorluklarla mücadele eden bölgesel banka PacWest'in satış dahil olmak üzere stratejik seçenekleri değerlendirdiği öğrenildi.

Bloomberg'in anonim kaynaklara dayandırdığı haberde, PacWest'in bir finansal danışmanla birlikte çalıştığı belirtildi. Bankanın satış için hazır olduğu ancak resmi bir açık artırma sürecine başlamadığı ifade edildi. Haberde, satış da dâhil olmak üzere çeşitli stratejik seçeneklerin değerlendirilmekte olduğu vurgulandı.

Bu haberin ardından PacWest hisselerinde yaklaşık %55 değer kaybı yaşandı. Mart ayında Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflaslarıyla başlayan bankacılık sektöründeki sorunlar, geçen hafta ilk çeyrek bilançosunu açıklayan ve mevduat kayıplarını gözler önüne seren First Republic Bank'ın hisse değerlerinde yaşanan sert düşüşle yeniden gündeme geldi.

ABD Federal Mevduat Sigorta Fonu, hafta başında yaptığı açıklamada, First Republic Bank'ın kapatılacağını ve varlıklarının JPMorgan Chase tarafından satın alınacağını duyurdu. Böylece, faiz oranlarındaki hızlı yükseliş sonrası First Republic Bank, ABD'de son 2 ay içinde iflas eden üçüncü banka oldu.