ABD'de dış ticaret açığı beklentilerin üstünde arttı

ABD'de dış ticaret açığı beklentilerin üstünde arttı

ABD'nin Dış Ticaret Açığı Altı Ayın Zirvesinde: Nisan Ayında %23 Artış

A+A-

ABD Ticaret Bakanlığı'nın nisan ayı dış ticaret verilerine göre, ABD'nin dış ticaret açığı son altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 23'lük bir artışla 74,6 milyar dolara yükseldi.

Piyasa beklentilerine göre, bu dönemde dış ticaret açığının 75,2 milyar dolar olması öngörülüyordu. Mart ayında 60,6 milyar dolar olarak kaydedilen dış ticaret açığı, altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Nisan ayında ABD'nin ihracatı yüzde 3,6 oranında düşüş göstererek 249 milyar dolara geriledi, ithalatı ise yüzde 1,5 artışla 323,6 milyar dolara yükseldi.

ABD'nin Nisan Ayı Ticaret Bilançosu: İsviçre ile Artış, İrlanda ile Azalış

ABD'nin nisan ayında en büyük dış ticaret açığı 24,2 milyar dolarla Çin karşısında oldu. Ayrıca ABD'nin İsviçre ile olan ticaret açığı bu dönemde arttı, İrlanda ile olan ticaret açığı ise azaldı.

ABD'nin İsviçre ile olan ticaret açığı nisan ayında bir önceki aya kıyasla yaklaşık iki katına çıkarak 4,5 milyar dolara yükseldi. İrlanda ile olan ticaret açığı ise aynı dönemde yüzde 12 azalarak 5 milyar dolara geriledi.

ABD'nin nisan ayında ticaret açığı verdiği diğer partnerler arasında Avrupa Birliği (17,3 milyar dolar), Meksika (13 milyar dolar), Vietnam (8,5 milyar dolar), Almanya (7,6 milyar dolar), Japonya (6,8 milyar dolar), Kanada (6,1 milyar dolar), Güney Kore (4,3 milyar dolar), İtalya (3,8 milyar dolar), Hindistan (3,5 milyar dolar), Tayvan (3,5 milyar dolar), Malezya (2,3 milyar dolar), Fransa (1,2 milyar dolar), Singapur (700 milyon dolar), İsrail (600 milyon dolar) ve Suudi Arabistan (400 milyon dolar) yer aldı.

Buna karşılık, ABD'nin nisan ayında ticaret fazlası verdiği ülkeler arasında Hollanda (4,2 milyar dolar), Güney ve Orta Amerika (4,1 milyar dolar), Belçika (1,9 milyar dolar), Hong Kong (1,6 milyar dolar), Avustralya (1 milyar dolar), İngiltere (900 milyon dolar) ve Brezilya (700 milyon dolar) bulunmaktadır.

İlgili Haberler