ABD'de gözler Fed tutanaklarında

ABD'de gözler Fed tutanaklarında

Gelecek hafta Fed'in toplantı tutanakları ve 3. çeyrek büyüme rakamları başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.

A+A-

ABD'de enflasyon endişesi varlık fiyatlarının üzerinde etkili olmaya devam ediyor. ABD'de Philadelphia Fed İmalat Endeksi de kasımda piyasa beklentilerinin üzerinde artış göstererek 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken, tüketici harcamalarındaki güçlü seyrin enflasyonu destekleyebileceği korkusu varlık fiyatlarında oynaklığı artırdı.

Ekonomi planının ikinci aşaması

Artan küresel dolar talebiyle dolar endeksi hafta içinde 96,2'yle son 16 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Öte yandan, ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Joe Biden'ın ekonomi planının ikinci aşamasını oluşturan 1,75 trilyon dolarlık sosyal harcama paketini onayladı.

ABD'de ayrıca perakende satışlar aylık yüzde 1,7 ve sanayi üretimi yüzde 1,6 artarak beklentileri geride bıraktı.

Söz konusu gelişmelerle S&P 500 endeksi haftalık bazda yüzde 0,32 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,24 yükselişle kapanış rekor kırarken, Dow Jones endeksi yüzde 1,38 değer kaybetti.

ABD borsaları Şükran Günü kapalı

15 Kasım ile başlayan haftanın veri takviminde, pazartesi Chicago ulusal aktivite endeksi ve ikinci el konut satışları, salı imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI ile Richmond Fed sanayi endeksi, çarşamba büyüme, toptan stoklar, dayanıklı mal siparişleri, kişisel harcamalar, kişisel gelirler, Michigan tüketici güven endeksi, yeni konut satışları ve Fed'in toplantı tutanakları takip edilecek. ABD borsaları perşembe ve cuma Şükran günü nedeniyle kapalı olacak.

Etiketler : , ,